Az elavuló kereszténység

A 3 ateista alapérv egyikén alapszik ez az elavulás tézis.

Emlékeztetőül a 3 ateista alapérv a vallás ellen:

  • a vallás oka a hatalom: azért találták ki, hogy könnyebben tudja a hatalom engedelmességre bírni a tömegeket,
  • a vallás oka a csalás: okos, de erkölcstelen emberek tudásukkal átverték a tudatlan tömegeket,
  • a vallás oka a tudatlanság: az ősember keveset tudott, így mindenre természetfeletti választ adott, viszont azóta ahogy növekszik a tudás, a tudomány egyre jobban szorítja ki a vallást, hisz egyre kevesebb kérdésre nem tudunk tudományos választ adni.

Itt a legutóbbi releváns. A cikk szerint:

Hírdetés

“A XXI-ik században vagyunk, ahol a tudomány soha nem látott szintre fejlődött, egyetemben az orvoslással. Ma már nem kell imádkoznia annak, aki megbetegedett, és nem kell Istenhez könyörögnie, ha a családtagjai betegek. Ma az orvosok kezében van, és sokszor nekik, vagy az elmúlt évszázadokban kifejlesztett gyógyszereknek köszönheti az életét. Nem az imának és a könyörgésnek, hanem az emberi elme által megalkotott eszközöknek. Ha mindenki csak imádkozott és könyörgött volna ahelyett, hogy bizonyos gyógyszerek és módszerek kidolgozásán fáradozik, akkor még talán ma is rettegnénk a fekete haláltól, vagy a tífusztól, de voltak olyanok, akik a tudományban hittek, nem pedig egy, a mennyben lebegő szakállas férfiban. Véleményem szerint előbbieknek többet köszönhet az emberiség, de vitatkozni nyilván lehet.“

A cikkíró pondró túl fiatal, nem élt felnőttként a kommunizmusban, nem tudhatja, ez a szöveg már a későkádári tankkönyvekben se volt menő. S nem taktikából, hanem mert kőkemény butaság.

Persze gyakori ateista módszer az árnyékboxolás, azaz először kitalálni mit állít a vallás, majd azt hevesen cáfolni. Na, ez pontosan ez az eset. Röviden: ez a tudomány-vallás ellentét csak az ateista tudatlan agyakban létezik.

Ráadásul a hagyomány elvetése ezeknél a liberális emberszabásúaknál mindig szelektív: egyes hagyományokat sose akarnak elvetni.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »