Az Egyesült Államok nyerte az észak-amerikai hokirangadót

Az Egyesült Államok nyerte az észak-amerikai hokirangadót

Az Egyesült Államok válogatottja 4-2-re legyőzte szombaton ősi riválisát, a kanadai csapatot a pekingi téli olimpia férfi jégkorongtornájának második fordulójában.

Ez az olimpiák történetének legnagyobb múltra visszatekintő párharca, már az 1920-as nyári olimpián is találkoztak a felek.

Mindkét együttes győzelemmel rajtolt a kínai fővárosban,

a kilencszeres aranyérmes kanadaiak 5-1-re verték az előző olimpián ezüstérmes németeket, míg az amerikaiak 8-0-val intézték el a házigazdát.

Hírdetés

A kanadai válogatotthoz visszatért Claude Julien szövetségi kapitány, aki három hete a svájci edzőtáborban elcsúszott, többszörös bordatörést szenvedett. A nyitó meccsen Jeremy Colliton dirigálta az együttest.

A mérkőzésen gyors kanadai gólra 1 perc 10 másodperc múlva válaszolt az ellenfél, amely még az első szünet előtt ismét betalált.

A második harmad kanadai kapuvassal kezdődött és végződött. Közben a kanadai kapus, Eddie Pasquale a 23. percben eladta a korongot, amiből gól született, később pedig négy ziccert is megfogott. Amikor pedig az amerikaiak előtt emberelőny adódott, abból az ellenfél lőtt gólt.

A záró harmadban egy kontrából növelték előnyüket az amerikaiak, így Kanada hiába lőtt még egy kapuvasat, már szépíteni sem tudott.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »