Az Egyesült Államok nagyvárosaiban is tiltakoztak Gáza bombázása ellen

Az Egyesült Államok nagyvárosaiban is tiltakoztak Gáza bombázása ellen

2023. 10. 15.

Más amerikai nagyvárosokhoz hasonlóan a fővárosban, Washingtonban is tartottak tiltakozó megmozdulásokat a Gáza övezet bombázása ellen.

A tiltakozók között nagy számban jelentek meg ortodox zsidók, akik nem ismerik el az ún. ,,Izrael államot,, és a cionista kormányt teszik felelőssé a kialakult háborús helyzetért.

A média helyi képviselőinek az egyik amerikai zsidó tiltakozó elmondta, hogy a konfliktus forrása az, hogy Izrael folyamatosan szorítja ki a palesztinokat a saját földjeikről. Az ortodox rabbik szerint Izrael állam eleve nem képviseli a zsidóságot, hiszen nem is vallási alapokon jött létre.

Hírdetés

A tüntetők különösen aggasztónak tartják, hogy a lassan egy hete tartó izraeli bombázások miatt már több mint 2200 palesztin civil veszítette életét a körülzárt Gáza övezetben akik közül több mint 700 gyermek. Ez szerintük egyenesen népirtás.

A jelenlévők szerint azonban a legszomorúbb az, hogy az Egyesült Államok az amerikai adófizetők pénzéből támogatja ezt a népirtást, hiszen folyamatosan pézzel és fegyverekkel támogatja a megszálló izraeli hadsereget.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (TRT World)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »