Az egész világ az afrikai a focibírón nevet

Az egész világ az afrikai a focibírón nevet

Botrányos véget ért a Kamerunban zajló labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupájának szerdai, Tunézia és Mali közötti összecsapása. A meccs végén látott komikus jelenetsorhoz hasonlóra a profi labdarúgásban és a modern technológia világában eddig még nem volt példa.

Az F csoportban lejátszott mérkőzés önmagában sok izgalmat nem tartogatott, a játékvezető azonban tett róla, hogy az egész világ erre a meccsre figyeljen – írja a Hirado.

Őrült eseménysort láthattak a nézők szerdán a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján, a Tunézia–Mali meccsen.

A bíró, Janny Sikazwe 85 percnyi játék után, 1-0-s Mali vezetésnél gondolt egyet, és véget vetett a találkozónak, annak ellenére, hogy a labdarúgásban 90 percig tart egy mérkőzés. A csapatok játékosai és a szakmai stáb tagjai értetlenül álltak a történtek előtt.

Hírdetés

A játékvezető az asszisztenseivel pár percig konzultált, és mégis a folytatás mellett döntött. Néhány perc múlva azonban egy szabálytalan belépőt követően Sikawze azonnal piros lapot mutatott fel egy mali játékosnak, aki nem sokkal korábban állt be csereként a mérkőzésen.

A videóbíró-technológia azonban jelezte, hogy nem ért pirosat az eset, Sikawze azonban hajthatatlan volt, nem vonta vissza a lapot. Tunézia így emberelőnybe került, utolsó erejéből támadott is a csapat az egyenlítésért, a bíró azonban újra közbeszólt,

és 20 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt ismét lefújta a meccset, ezúttal végleg.

Ezután elszabadultak az indulatok, a tunéziaiak kérdőre vontak mindenkit, aki a pályán vagy annak közelében volt. A csapatok nagy nehezen bevonultak az öltözőbe, Mali szövetségi kapitánya pedig el is kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját. Húsz perccel a mérkőzés második lefújása után a szervezők bejelentették, hogy ismét folytatják a találkozót.

Sikawze bírót leváltották, és Mali játékosai kiballagtak a pályára, a tunéziaiak azonban erre már  nem voltak hajlandók. Kisebb tanácskozás után a negyedik játékvezető harmadszor is lefújta az világ eddigi egyik legfurcsább összecsapását, Mali pedig örülhetett a három pontnak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »