“Az autó fegyver” – A közlekedési szakértő szerint az alsókubini balesetet gyilkosságként kellene kezelni

“Az autó fegyver” – A közlekedési szakértő szerint az alsókubini balesetet gyilkosságként kellene kezelni

Három lengyel sofőr luxusautókkal versenyzett Alsókubin és Árvaváralja között. A törvénytelen derbin teljesen felelőtlen manővereket hajtottak végre, amelynek a eredményeként egy vétlen, 57-éves sofőr életét vesztette. A Skoda Fábiát vezető családapának esélye sem volt reagálni a történésekre, frontálisan ütközött az egyik lengyel autóval.

A Fábiában ott ült az áldozat családja is, ők is súlyos sérülések szenvedtek, de élnek. A közlekedési szakértők szerint az ilyen eseteket gyilkosságként kéne kezelni, mert amíg ez nem történik meg, nem lesz rend az utakon.

 

fogalmazott a  Pravda napilapnak Milan Holéci közlekedési szakértő. Egyetért vele Maroš Palesch is, aki szerint a lengyel sofőrökkel Európa-szerte problémák vannak.

Hírdetés

fogalmazott.

A baleset során három luxusautó, egy Mercedes, egy Porsche és egy Ferrari versenyzett Alsókubin és Árvaváralja közötti útszakaszon. Miközben nagy sebességgel előzték az autókat, az egyik szakaszon rosszul mérték fel a szituációt, és nem maradt idejük visszasorolni a saját sávjukba. A szembe érkező Fábia sofőrje már hiába próbált fékezéssel és az útszélére húzódással helyet adni a lengyel kocsiknak”, nagy az ütközés elkerülhetetlen volt.

A rendőrség mindhárom sofőrt őrizetbe vette, és valószínűleg emberülés vádjával állhatnak bíróság elé. A Porsche sofőrje kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, társainak fél évtől három évig terjedő börtönre van kilátásuk.

Pravda.sk

Nyitókép: Pravda.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »