Az argentin elnök hanuka-gyertyatartót ajándékozott Zelenszkijnek

Az argentin elnök hanuka-gyertyatartót ajándékozott Zelenszkijnek

Buenos Airesben vasárnap letette a hivatali esküt Javier Milei nemrég megválasztott argentin elnök. A hanuka újkori csodájaként Milei egy díszes hanukai gyertyatartót ajándékozott a beiktatására az argentin fővárosba érkező Volodimir Zelenszkij ukrajnai elnöknek. Javier Milei ismert Izrael- és zsidómániájáról, illetve azt is tudják róla, fontolgatja áttérését a zsidó vallásra – írja az alarabiya.net.

Buenos Airesben tegnap ünnepélyes keretek között beiktatták hivatalába a nemrég megválasztott Javier Milei argentin elnököt. A beiktatáson a világ számos vezető politikusa mellett jelen volt Orbán Viktor magyar miniszterelnök is. Milei beiktatásával az az érdekes helyzet állt elő, hogy a dél-amerikai kontinens egyik nagy országában, Brazíliában a már betegesen Izrael-imádó Jair Bolsonaro elnököt felváltotta az izraeli-palesztin ügyek megítélésében kiegyensúlyozottabb Luiz Inácio da Silva, míg a földrész második legnagyobb országában, Argentínában tegnap Javier Milei személyében egy szintén kórosan Izrael- és zsidóimádó politikus ülhetett az elnöki székbe.

Javier Milei már megválasztása előtt azt nyilatkozta, hogy elnöksége egyik első intézkedéseként Argentína nagykövetségét Tel-Avivból átköltözteti Jeruzsálembe. Mint ismert, eddig csak néhány ország, köztük az Amerikai Egyesült Államok és Koszovó volt hajlandó áthelyezni nagykövetségét a Kelet-Jeruzsálem bekebelezése miatt vitatott státuszú városnak számító Jeruzsálembe.

Javier #Milei broke protocol when receiving the presidential delegations and gave a hug to his Ukrainian counterpart, Volodimir #Zelensky.
the new president presented Zelensky with a #Hanukkah menorah. pic.twitter.com/Ru56MSlKdz

— Arthur Morgan (@ArthurM40330824) December 11, 2023

Javier Milei egymásután fogadta az eskütételére érkezett magas rangú vendégeket, köztük Volodimir Zelenszkij ukrajnai elnököt. A megválasztott argentin elnök hosszasan ölelkezett a gratuláló Zelenszkijjel, majd intett a környezetében levőknek, hogy vigyék oda neki az előre kikészített kilencágú hanukai gyertyatartót, amit héberül hanukijának mondanak. Milei ezután a gyertyatartót átadta a zsidó Zelenszkijnek, mondván, hogy a fények ünnepe napjaiban ennél szebb ajándékot nem is adhatna Ukrajna elnökének.

قبل قليل…

Hírdetés

خلال حفل تنصيب "خافيير ميلي" رئيساً للأرجنتين أتى الرئيس الأوكراني زيلنسكي وتم الترحيب به بشكل حار وقدم له الرئيس الأرجنتيني هدية عبارة عن شمعدان الحانوكا الخاص بأعياد اليهود.

ومن المعروف أن الرئيس الأرجنتيني الجديد مغرم باليهود رغم أنه ليس بيهودي، وأبدى شغفه بالسفر… pic.twitter.com/lQzAgQVqhK

— إياد الحمود (@Eyaaaad) December 10, 2023

Javier Milei, most beiktatott argentin elnök ugyan nem zsidó, de ismert az Izrael- és zsidóimádatáról. Már többször elmondta: egy ideje szenvedélyesen tanulmányozza a Tórát és más zsidó vallási iratokat, s komolyan gondolkodik azon, hogy áttér a zsidó vallásra.

Hering J. – Kuruc.info

Zelenszkij Orbánnal is váltott pár mondatot

Президент Зеленський напередодні ключового саміту лідерів ЄС, який погрожує зірвати Віктор Орбан, коротко поспілкувався з прем’єр-міністром Угорщини.

Це відбулося на церемонії інавгурації новообраного президента Аргентини pic.twitter.com/1UhIOObk7F

— NV (@tweetsNV) December 10, 2023

Későbbi elmondása alapján a beszélgetés "nyílt és köntörfalazás nélküli volt, a fókuszban pedig az európai uniós ügyek álltak.

¡Viva la libertad! Congratulations to President @JMilei on his inauguration. A new hope for Argentina! pic.twitter.com/XNC9WdVAnj

— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban) December 10, 2023


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »