Az Aquaris nyerte a jubileumi Háromszék Kupát (Minifoci)

Az Aquaris nyerte a jubileumi Háromszék Kupát (Minifoci)

A sepsiszentgyörgyi Aquaris sikerével ért véget a két év kihagyás után újra megtartott minifoci Háromszék Kupa tizedik, jubileumi kiírása. A kétnapos tornán két ország tizenhét településének harminckét férfi és hat női csapata mérkőzött meg a legjobbnak járó elismerésért, serlegért.

Szombaton és vasárnap a minifoci fővárosa volt Sepsiszentgyörgy, a Sepsi ’08 Egyesület szervezésében a megyeszékhelyen tartották meg Székelyföld, Erdély és a Kárpát-medence talán egyik legszínvonalasabb és legkedveltebb amatőr teremlabdarúgó-tornáját. A két év szünet után újra életre kelt viadal idei kiírása mintegy négyszázötven résztvevővel zajlott le, akik Magyarország két (Budapest, Hatvan) és Erdély tizenöt (Marosvásárhely, Nyárádszereda, Csiba, Székelykeresztúr, Madéfalva, Csíkszereda, Csíkszentsimon, Sepsiszentgyörgy, Mikóújfalu, Csernáton, Kovászna, Gelence, Gidófalva, Uzon, Barót) településéről érkeztek Sepsiszentgyörgyre. A férfiak hagyományos megmérettetése mellett hat női csapat is részt vett a tizedik Háromszék Kupán, amelynek második játéknapján az idén ötvenesztendős  sepsiszentgyörgyi kispályás labdarúgósport gálamérkőzésére is sor került.

A szervezők nyolc négyesbe osztották a férfi mezőnyt, a későbbi győztes Aquaris pedig egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel az első helyről abszolválta a csoportkört, miután 1–1-es döntetlent játszott a Colo Colo csapatával, 3–1-re kikapott a Likőr Taxitól és végül 4–0-ra verte a FAZ Vásárhelyt. A nyolcaddöntőben 2–1-re múlták felül a Manchester Marosvásárhely gárdáját, a negyeddöntőben következett a Pompierii elleni 2–0-s diadal, míg az elődöntőben szétrúgás után 2–1-re bizonyultak jobbnak a kovásznai Argo alakulatánál. Az Aquaris a fináléban az ugyancsak sepsiszentgyörgyi Amigos együttesével találkozott, amelyet szintén büntetőkkel győzött le 3–2-re.

Hírdetés

A női döntőben pontrúgások után dőlt el a nyertes kiléte, miután az OSK I. 1–0-ra tudott nyerni Madéfalva legjobbjaival szemben. A két helyszínen (a Szabó Kati Sportcsarnokban és a Sepsi Arénában) lezajlott jubileumi Háromszék Kupa két napja alatt 76 mérkőzést játszottak a csapatok, és összesen 238 gól született egyesek örömére, mások bánatára.

A férfiak gólkirálya Bagoly Benjámin lett (Argo), a torna legjobb hálóőre Szilágyi Szaniszló (Amigos), legjobb játékosa pedig Veress Botond (Aquaris). A nőknél a csíkszeredai Szász Ildikó (gólkirály), a madéfalvi Boga Zsuzsanna (legjobb kapus) és a sepsiszentgyörgyi Carina-Ștefania Suciu (legjobb játékos) lettek az idei torna legjobbjai.

A végeredmény: * férfiak: 1. Aquaris (Sepsiszentgyörgy), 2. Amigos (Sepsiszentgyörgy), 3. Argo (Kovászna) * nők: 1. OSK I. (Sepsiszentgyörgy), 2. Madéfalva, 3. Screw-Bolt (Csernáton). (tibodi)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »