Az Antarktiszon lett rosszul a „Holdra szálló” férfi

Az Antarktiszon lett rosszul a „Holdra szálló” férfi

„Déli-sark, jövök!” – írta pár nappal korábban Twitter-bejegyzésben Edwin „Buzz” Aldrin, aki arról vált ismertté, hogy ő volt a második ember, aki a Holdra lépett. A 86 éves egykori asztronauta egy turistacsoport tagjaként érkezett az Antarktiszra. Még egy képet is posztolt a nagy út előtt.

South Pole here I come! #antarctica #WhiteDesert #GYATAntarctica pic.twitter.com/PPjfmKvanZ— Buzz Aldrin (@TheRealBuzz) 2016. november 29.

Hírdetés

Aztán váratlanul rosszul lett. Az amerikai Nemzeti Tudományos Alapítvány (NSF) küldött Aldrinért egy sítalpas LC-130 repülőgépet, amely végül Új-Zélandra szállította.

A túrát vezető cég egyébként arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy Aldrin állapota stabil és ellátta egy orvos, valamint mellette van az egyik utastársa is. A legfrissebb tweetjében már ismét mosolyog, és azt írja, hogy szépen javul az állapota.

A gyengélkedése előtt azonban még jutott idő viccelődni is, ezt egy általa megosztott fotó is bizonyítja, amit azzal kommentált, hogy „Lehet, hogy alulöltöztem ehhez a nagy hideghez.”

Aldrin 1963 októberében lépett a NASA szolgálatába, ezt követően asztronautakiképzésen is részt vett. Hat évvel később, 1969 júliusában Neil Armstrong után másodikként lépett a Holdra. A leszállási hely közelében egy krátert neveztek el róla.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »