Az angliai koronavírustörzs fertõz Bukarestben: a 28-as számú iskolában alakult ki gócpont

Az angliai koronavírustörzs fertõz Bukarestben: a 28-as számú iskolában alakult ki gócpont

A koronavírus új, veszélyes gyorsasággal terjedő törzsével fertőzött betegeket azonosítottak Bukarestben, a 2-ik kerület 28-as számú iskolájában. A gócpontot nem fedezték fel időben, most pedig próbálnak versenyt futni a vírussal.

Hírdetés

Az első két beazonosított beteg kontaktjainak felmérésekor kiderült, hogy már több mint 10 másik személy is megfertőződött.
A sajtóban néhány nappal ezelőtt jelentek meg az első híradások az esetről, azóta folyamatosan zajlik az ankét, hogy kiderítsék, hogyan történt az, hogy ilyen sok személy egy iskolán belül megfertőződhetett, holott sem tanítás nem zajlott, sem más jellegű esemény nem került megrendezésre.
Az iskola igazgatóját olyan vádak érik, hogy korábban tudomására jutott az, hogy az iskolai alkalmazottak között koronavírussal fertőzött személyek vannak, azonban elhallgatta a történteket. Ha a leszögezett eljárásoknak megfelelően járt volna el, akkor mindez nem történhetett volna meg.

A hatóságok azt nyilatkozták, hogy maximális figyelemmel kísérik az ügyet, ugyanis nagy a valószínűsége annak, hogy ha lesz harmadik hullám, akkor az ennek az új koronavírustörzsnek az elterjedése miatt fog bekövetkezni. Az ügyben nemcsak az egészségügyi hatóságok, hanem az oktatási miniszter is nyilatkozott, aki szerint az iskolanyitásról szóló döntés meghozatalakor ezt az ügyet nem fogják figyelmen kívül hagyni.

A mai nap folyamán két újabb fertőzöttet azonosítottak, tudósít a Mediafax akik a 28-as számú iskolai gócponthoz köthetők. Eddig 20, a nagy-britanniai koronavírustörzzsel fertőzött beteget tartanak nyilván Romániából, ennek több mint fele a bukaresti gócpontból származik. (hírösszefoglaló)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »