Az alaszkai bíróságtól kéri férje balesetének újravizsgálatát az elhunyt cseh milliárdos felesége

Nyitókép: SITA

Petr Kellnek a világ 110. leggazdagabb embere volt, amikor helikopterbalesetben elhunyt. 17,5 milliárd dolláros vagyonával Csehország leggazdagabb és egyik legbefolyásosabb embereként tartották számon.

Renáta Kellnerová, a milliárdos üzletember felesége és családja az alaszkai bíróságot kérte a baleset kivizsgálására, amelyben férje, Petr Kellner milliárdos és négy másik személy 2021-ben tragikusan elhunyt.

A Kellnert, két másik ügyfelet és két hegyi vezetőt szállító helikopter 3 éve márciusban nem sokkal azután zuhant le a Knik-gleccser közelében Alaszkában, hogy a gerincen manőverezett. A gép ezután körülbelül 150 métert csúszott lefelé a lejtőn, majd fekve megállt

Amint arról a Körképen mi is beszámoltunk, Kellner valószínűleg túlélte a balesetet, a hegyimentőkre várva vesztette életét, ami a vád állítása szerint a cég mulasztásai miatt túl sokáig tartott.

A milliárdos felesége keresetével, amelyet március 24-én nyújtott be  az alaszkai bírósághoz, a baleset körülményeinek újbóli kivizsgálását szeretné elérni. Fennáll a gyanú ugyanis, hogy a helikoptert üzemeltető cég, illetve a mentési műveletekben részt vevő más szervezetek mulasztást követtek el, közölte Kellner befektetési vállalata, a PPF.

Hírdetés

„A rendelkezésre álló tanúvallomások szerint a mentőalakulatokat csak néhány órával a baleset után hívták ki a helyszínre, ezért nyilvánvaló, hogy néhány ember hibázhatott”

– mondta Leoš Rousek, a PPF szóvivője. ČTK.

Elmondása szerint a Kellner család eredetileg meg akarta várni az amerikai hatóságok zárójelentését a tragédia körülményeiről, hogy jogi lépéseket tegyenek.

„Több mint két év elteltével azonban a nyomozás még mindig nem zárult le. Mivel a polgári perek benyújtásának kétéves elévülési ideje 2023. március 27-én lejárt, a családnak nem volt más választása, mint a gyors cselekvés”

– áll a közleményben.

A témával kapcsolatos korábbi cikkeink ITT olvashatók..

ČTK/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »