Avgyijivkánál is súlyosak az oroszok veszteségei – legalábbis a britek állítás szerint

Avgyijivkánál is súlyosak az oroszok veszteségei – legalábbis a britek állítás szerint

Az orosz erők súlyos veszteségeket szenvedtek a kelet-ukrajnai Avgyijivka városáért vívott harcokban – áll a brit védelmi minisztérium Twitteren közzétett keddi értékelésében. Eszerint az orosz hadsereg 10. harckocsiezrede a város bekerítési kísérlete során elvesztette felszerelésének jelentős részét.

A brit védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz erők csak “elhanyagolható előrelépést” értek el Avgyijivka közelében. Eközben az orosz 10. harckocsiezred elvesztette harckocsiainak nagy részét. Ez az ezred az első nagyobb alakulat, amelyet Moszkva 2022 augusztusa óta kifejezetten az úgynevezett különleges hadművelet támogatására állított fel Ukrajnában. Több forrás szerint az ezrednek problémái vannak a katonák rossz fegyelmével és moráljával. Az alakulat a harci műveletei csak „nagyon korlátozott mértékben” tűnnek eredményesnek – állapította meg a twitteres üzenet.

Hírdetés

Az orosz hadsereg 2022 februári inváziója előtt Avgyijivkának körülbelül 30 000 lakosa volt, azonban a több mint egy éves harcok után mindössze 2300 ember maradt a városban.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »