Autópályán lövöldözött egy BMW-s, terrorelhárítók vitték el

Autópályán lövöldözött egy BMW-s, terrorelhárítók vitték el

A Dabasi Rendőrkapitányság a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 45 éves áporkai férfi ellen – írja a Police.hu.

A nyomozók szerint a férfi vasárnap éjszaka az M5-ös autópályán Gyál térségében Budapest irányába haladt BMW-jével, amikor közlekedési konfliktusba keveredett egy Nissan típusú gépkocsit vezető román állampolgárságú férfival.

A konfliktus során a BMW sofőrje fegyverrel – vagy annak utánzatával – lövést adott le a másik gépjármű irányába, annak karosszériáját eltalálta, de személyi sérülést nem okozott. Ezek után a román férfi lehajtott az autópályáról az M0-s autóút irányába.

A dabasi rendőrök azonosították a BMW vezetőjét, akit a Terrorelhárítási Központ munkatársai március 25-én reggel áporkai otthonában elfogtak.

A házkutatás során a rendőrök egy gáz- és riasztófegyvert, lőszerhüvelyeket és lőszereket, valamint egy elemlámpából átalakított tollpisztolyt találtak, amely a kirendelt igazságügyi fegyverszakértő véleményében foglaltak szerint lőfegyvernek minősül.

Hírdetés

A férfit előállítását követően a Pest megyei nyomozók a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »