Autókkal fogták közre a rablók a pénzváltót – vádemelés a grúz elkövető ellen

Autókkal fogták közre a rablók a pénzváltót – vádemelés a grúz elkövető ellen

Autókkal fogták közre a rablók a pénzváltót – vádemelés a grúz elkövető ellen

Egy grúz állampolgár (ismeretlenül maradt társaival), rablás elkövetése céljából, 2018 tavaszán, a szlovákiai Párkányban símaszkokat, kesztyűket, szájmaszkokat, valamint telefonokat szerzett be, majd legalább kétszer Budapestre utazott terepszemlét tartani.

Hírdetés

A grúz férfi és társai 2018. május 10-én, kora délután, Budapest V. kerületében figyelni és követni kezdtek egy pénzváltót, amint gépkocsijával – és egy táskában különösen nagy összeggel – elindult.

A rablók két autóval közrevették a sértettet, az egyikkel megállásra kényszerítették, a másikkal mögé álltak. A támadók – arcukat eltakarva – bezúzták a sértett kocsijának első ablakait, egyikük megütötte a pénzváltót, másikuk elvette a pénzt tartalmazó táskát, majd elhajtottak.

A grúz férfi az egyik gépkocsival (és társai közül három személlyel) továbbment, azonban a sértett üldözőbe vette, majd miután a vádlott áthajtott egy piros jelzésen, egy rendőrjárőr is a nyomába eredt. A vádlott a VIII. kerületben előnyt szerzett, kitette társait, majd a Magdolna és Dankó utcák kereszteződésében összeütközött egy másik gépkocsival, amelynek következtében megsérült, és a rendőrség elfogta. A társai a pénzes táskával elmenekültek.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben társtettesként, különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt. A Büntető Törvénykönyv ezt a bűncselekményt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat letöltendő fegyházbüntetésre és utasítsa ki Magyarországról.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »