Autóbusszal ütközött Érsekújvár közelében egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen életüket vesztették

Autóbusszal ütközött Érsekújvár közelében egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen életüket vesztették

Autóbusszal ütközött össze csütörtökön késő délután Érsekújvár közelében egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a baleset halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hétre nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt – közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

A szerencsétlenség Udvard közelében egy vasúti átkelőnél történt, délután öt óra után. Az érintett vonalon szünetel a vonatközlekedés, a helyszínre a baleset után mentőautók és helikopterek érkeztek. A környező városok kórházaiba öt személyt szállítottak komoly sérülésekkel, kettőjüket helikopterrel. A sérültek között van az autóbusz sofőrje, akit helikopterrel szállítottak el, valamint a mozdonyvezető, és az autóbusz három utasa – közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. Hozzátették: a vonat utasai közül senki nem szenvedett sérüléseket.

A mozdony a cseh vasúttársaság (CD) tulajdonában volt, a szerelvény többi része pedig a ZSSK tulajdona, és ők biztosították a személyzetet is.

Hírdetés

Az érintett vasúti átkelőt sorompókkal és szemaforral is ellátták – nyilatkozott a szlovák államvasutak (ZSR) szóvivője a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek. Elmondta: a baleset következtében az autóbusz súlyosan károsodott, gyakorlatilag kettétört, a vonat mozdonya pedig kigyulladt.

Matuš Šutaj Eštok belügyminiszter a baleset után, Érsekújvárott tartott sajtótájékoztatóján azt mondta:

A balesetben elhunytak hozzátartozóinak Peter Pellegrini államfő, és több más vezető szlovákiai politikus is őszinte részvétét fejezte ki, az államfő köszönetet mondott munkájukért a balesethez kiérkezett mentőcsapatoknak is.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »