Ausztrában helyi gyerekeket atrocitások érnek az óvodákban

Saját mikroközösségeiben él a bevándorlók egy jó része Bécsben, és nem is akarnak ezen változtatni, sokan még németül sem tanulnak meg – erről beszélt az M1-nek egy Ausztriában élő magyar férfi. Sőt, a több generáció óta ott élő bevándorlók között sem ritka, hogy gyermekeik egyáltalán nem beszélnek németül. Egy osztrák nagymama korábban szintén az M1-nek beszélt arról, hogy unokáját – a migránsok beilleszkedési gondjai miatt – az iskolában gyakran érik atrocitások – hangzott el az M1 Híradójában.

Ausztriába folyamatosan érkeznek a bevándorlók, a 2015 óta tartó, legújabb migrációs hullámmal is. Közülük sokan vannak olyanok, akik nem akarnak beilleszkedni – erről beszélt az M1 Híradójának egy Ausztriában élő magyar férfi. Szerinte ezek a bevándorlók egy saját, zárt közösségben élnek.

Hírdetés

A magyar család hét éve költözött Ausztriába. Mindkét gyerek ott kezdte az iskolát, ők addigra megtanultak németül. A családapa szerint Bécsben a migrációs hátterű gyerekek száma már meghaladja az 50 százalékot. A legújabb hullámmal érkezők, de a több generáció óta ott élő bevándorlók között sem ritka, hogy gyermekeik nem beszélnek németül.

Tavaly szeptemberben egy bécsi tanárnő írt könyvet arról, hogy a szélsőséges meggyőződésű muszlim diákok hogyan próbálják befolyásolni az osztrák oktatást és, milyen fegyelmezési problémák adódnak. Kultúrharc az osztályteremben című könyvében kitér például arra is, hogy számos muszlim diák és a szüleik is egyre inkább egy radikális irányba fordultak.

Ezt az iszlamista terrortámadások is megerősítették. A tanárnő szerint ugyanis ezeknek a diákoknak erősebb az elkövetők iránti szimpátiája, mint az együttérzés az áldozatokkal. A nő harminc éve tanít Bécsben. Szerinte azért hallgat ezekről a problémákról a tanárok többsége, mert félnek attól, hogy iszlámellenesnek bélyegzik őket.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »