Áttért a muzulmán hitre Sinéad O’Connor

Áttért a muzulmán hitre Sinéad O’Connor

Sinéad O’Connor, a világ egyik legismertebb ír énekesnője áttért a muzulmán hitre – tájékoztatott a BBC az 51 éves énekesnő Twitter-bejegyzésére hivatkozva. O’Connor a konvertálás során a nevét Shuhada Davittre változtatta, a muszlimoknak pedig köszönetet mondott a segítségükért.

– írta Twitter-oldalán az énekesnő, majd folytatta.

Al-Qadri, ír imám csütörtökön a Twitteren tette közzé azt a videofelvételt, amelyen O’Connor kinyilatkoztatást tesz az iszlám hitről.

Hírdetés

Nem ez az első eset, hogy az énekesnő nyilvánosan véleményt mond a vallásról. 1992-ben nagy felháborodást keltett, amikor az amerikai televízió élő adásában széttépte II. János Pál pápa fényképét.

Sinéad O´Connor akkor azt mondta a műsorban, hogy a pápa képét nemcsak azért tépte szét, hogy felhívja a figyelmet az egyház pedofil botrányaira, hanem azért is, mert az édesanyja falára a pápa képe volt kiragasztva. Amikor Sinead egyszer elment az édesanyjától és az édesapjánál keresett menedéket, akkor a lecsúszott nők számára fenntartott ír katolikus intézménybe, a Magdaléna-mosodába küldték.

Sme.sk

Nyitókép: Euronews


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »