Árulja a megye a tornaljai volt magyar gimnázium épületét – egyelőre nem kell senkinek

Árulja a megye a tornaljai volt magyar gimnázium épületét – egyelőre nem kell senkinek

A Besztercebánya Megyei Önkormányzat árulja a hajdani magyar gimnázium épületét a Hurban utcában Tornalján.

Az ingatlan értékét a szakértői vélemény alapján 256 ezer euró felett állapították meg, derül ki a pályázati kiírásból, amelyet a megye a hivatalos honlapján tett közzé.

A gimnázium épületének eladásáról még a megye januári ülésén határoztak a képviselők.

A hajdani gimnázium használaton kívüli épületét a megye a többletvagyon kezelési stratégiájának megfelelően elsősorban a megyei intézményeknek, majd az önkormányzatnak és az államnak ajánlotta fel.

Hírdetés

Ám a megszólított intézmények egyike sem jelzett érdeklődést az épület bérbeadása vagy tulajdonba vétele iránt.

„Fontolgattuk az épület megvételét is azzal a céllal, hogy lakóházzá alakítsuk át, de a jelenlegi instabil pénzügyi helyzetben és a következő évek homályos kilátásai okán a városi képviselő-testület úgy döntött, hogy nem vásárolja meg az egykori gimnázium épületét” – fogalmazott a TASR-nek Tornalja polgármestere, Győrfi Erika még tavaly októberben.

A szakértői vélemény alapján az ingatlan értékét 256 253,24 euróban határozták meg. Az épület megvásárlása iránt érdeklődők április 25-ig küldhetik el ajánlataikat a megye címére.

„A pályázat eredményéről értesítést küldünk minden résztvevőnek a pályázat kiírásától számított 90 napon belül” – magyarázta a megye.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »