Antifeminizmus és gendertagadás vádja miatt kirúghatnak egy idős svéd professzort

Antifeminizmus és gendertagadás vádja miatt kirúghatnak egy idős svéd professzort

A svédországi Lund Egyetemen Germund Hesslow professzor előadása hatalmas hallgatói felháborodást váltott ki. A neurofiziológiát oktató tanár az óráján kijelentette, hogy a férfiak és a nők között alapvető biológiai különbségek vannak, nem csupán társadalmi konstrukciók különböztetik meg a két nemet egymástól. Az “Örökségünk és környezetünk” című órán a tanár egy bizonyítékokat felsorakoztató kutatást is idézett, aminek nyomán kifejtette: nem lenne szabad, hogy a nemek különbözősége áltudományos viták tárgyát képezze.

Habár tudhatjuk, hogy a genderfeminizmus milyen elképesztő ideológia terror alatt tartja a svéd közéletet, mégis talán Germund Hesslow sem gondolhatta, hogy a pokol összes démona szabadul el, ha az egyik óráján kifejti, hogy egyértelmű biológiai különbségek vannak a férfiak és a nők között. Azonban az óra után a Lund Egyetemen hallgatói annyira felháborodtak, hogy a rektori hivatalt is megkeresték panaszaikkal. A közreadott bejelentés szerint Hesslow professzor véleménye teljesen szembemegy a svéd értékekkel. Az vita hatására hivatali nyomozást is indítottak a tanár ellen “antifeminizmus” és “transzfóbia” gyanújával, ami az elmeroggyant svéd társadalomban egy komoly vád, hiszen a skandináv ország mindegyik iskolájában létezik egy genderpolicy, mely kimondja, hogy a hallgatókat nem csak megilleti a nemek közötti egyenlőség, hanem az egyén szabad akaratára kell bízni a döntést, hogy melyik nemhez tartozónak gondolja magát. Ilyen viszonyok között a professzor gyakorlatilag az állásával játszik, amikor a nemek létező biológiai különbségeit teszi vizsgálat tárgyává.

Hírdetés

Az egyetem vezetése sietve fel is szólította a tanárt, hogy tartózkodjon az efféle megjegyzésektől; ő viszont kijelentette, hogy erre nem hajlandó, ugyanis már eleget tűrt az egyetemen és felkészült arra, hogy megvédje az álláspontját és semmiképp sem engedi, hogy bedarálja a genderlobbi terrorja. Az ügyében indított eljárásról elmondta a professzor, hogy annak egyetlen célja, hogy megszüntessék az óráját és megszabaduljanak tőle. A 69 éves professzor  nem sokkal nyugdíjazás előtt áll, mégis könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy megalázó módon egyszerűen kirúgja majd az egyetem.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »