Antidogma – Koronavírus-infó vájt fülűeknek

Antidogma – Koronavírus-infó vájt fülűeknek

Szubjektív válogatás a világsajtó „koronavírusos” információinak főcímei alapján.

Olaszországban egy pakisztáni származású drogkereskedő a mellékutakon próbált kijutni kocsijával a karanténból, és amikor egy 69 éves olasz szőlősgazda útját állta, bunkósbottal agyonverte (03. 23.).

Az egyik üzlet pénztáránál egy 60 éves olasz férfi arra kérte a mögötte álló afrikai párt, hogy tartsák be az egyméteres távolságot, válaszul a néger férfi megfenyegette, tettleg bántalmazta, nemcsak a boltban, hanem utóbb a parkolóban is, a segítségére siető őslakosokat pedig „fattyaknak és rasszistáknak” titulálta (03. 25.). Koronavírus-horror: Olaszország káoszba süllyed, miközben a helyiek „forradalomra” szólítanak fel a válság közepette (03. 31.). A maffia ételt oszt Olaszország küszködő lakosainak (04. 10.).

Magasabb lehet a brit koronavírusos halottak száma a kormány adatainál, mert azok nem tartalmazzák a kórházakon kívül elhunytakat (03. 31.). Egy neves brit járványügyi szakértő szerint Britannia koronavírus miatti halálozási rátája a legrosszabb lehet Európában (04. 12.). Britanniában 50 százalékkal többen haltak meg a koronavírus miatt, mint ahogy a kormány állítja (04. 14.). A koronavírusra tesztelt brit egészségügyi személyzet egyharmada fertőzöttnek bizonyult a védőfelszereléshez való hozzájutás miatti aggodalmak közepette (04. 14.). Amerikai titkosszolgálati források szerint Kína eltitkolta a koronavírusos megbetegedések és halálesetek valós számát (04. 01.). A hivatalos adatok alábecsülik az amerikai koronavírus okozta halálesetek számát (04. 05.). Az EU elismeri, hogy a hivatalos adatok hiánya miatt magasabb lehet a koronavírus áldozatainak száma (04. 14.). Kutatók szerint Brazíliában legalább 225 ezer koronavírus miatti megbetegedés észrevétlen maradt (04. 16.).

„Mintha egy filmben lennénk, hihetetlen” – a Los Angeles-iek órákig állnak sorban, hogy felfegyverkezzenek a koronavírus-járvány alatt, zavargásoktól, fosztogatástól félve és családjuk védelmében (03. 23.). A koronavírus-pánik közepette az amerikaiak távoli vidékekre, menedékhelyekre sereglenek túlélni (04. 02.). Az angol államegyház milliós értékben szállítja ritka értéktárgyait a londoni Towerbe, mert attól tart, hogy kifosztanák a koronavírus-karantén alatt üresen maradt épületeit (04. 13.).

New York állam kormányzója szerint szájmaszkokat és más orvosi felszereléseket lopkodnak a kórházakból (03. 06.). New York állam kormányzója és a helyi kórházak visszautasítják Trump állítását, miszerint az intézményekből szájmaszkokat lopkodnak, amelyeket azután a feketepiacon adnak el (03. 30.). Trump szerint majdnem teljesen elfogyott Amerikában a védőfelszerelés a koronavírus-járvány közepette (04. 01.). Franciaországnak szánt kínai szájmaszkokat „térített el” az USA az utolsó percben (04. 02.). A németek „modern kalózkodásnak” minősítették, hogy amerikaiak Bangkokban „elkoboztak” egy 200 ezer darabos száj­maszkszállítmányt, amelyet a berlini rend­őrségnek szántak (04. 04.). Új, félelmetes rekord: az Egyesült Államok lett az első ország, amely ezernél több halálesetet jelent egyetlen nap alatt, miközben a fertőzöttek száma világszerte eléri az egymilliót (04. 03.). A New York-i egészségügyi ellátórendszer elérte teljesítőképessége határát, a metropolisz halottasházai megteltek (04. 06.). Légi felvételeken a koronavírus-járvány nincstelen és hajléktalan áldozatainak eltemetésére szánt tömegsír látható New York Cityben a koronavírus-árhullám közepette (04. 10.).

Hírdetés

Növekszik a válások száma Kínában, mert a párok túl sok időt töltenek együtt otthon a koronavírus-karantén alatt (03. 16.). Az ENSZ főtitkára szerint „szörnyűséges” mértékben nőtt a családon belüli erőszak a koronavírus-karantén közepette (04. 06.). Britanniában a koronavírus-karantén miatt nőtt az öngyilkosságok száma, és a rendőri vezetők attól tartanak, hogy a családon belüli erőszak és a szexuális bántalmazás szintje is megugrik (04. 06.). Britanniában a koronavírus-karantén alatt növekszik az elmebetegek által elkövetett incidensek száma (04. 06.). Legalább 150 ezer brit fog meghalni depresszió, családon belüli erőszak és öngyilkosság következtében a koronavírus-járvány alatt (04. 10.).

A koronavírus-járvány gazdasági következményeként az amerikai tőzsde lenullázta a teljes 11,5 ezer milliárd dolláros értéknövekedést, amelyet Trump 2016-os választási győzelme óta elért (03. 12.). A világ száz leggazdagabb milliárdosa közül csak kilencen növelték vagyonukat a koronavírus-járvány alatt – mindnyájan kínaiak (04. 07.). A 2008-as pénzügyi válság a koronavírus-kataklizma főpróbájának tűnik majd, mivel a globális termelési eredmény rövid távú összeomlása valószínűleg eléri vagy meghaladja az utolsó 150 év bármelyik recesszióját (04. 08.). A Nemzetközi Valutaalap illetékese szerint a világ a legrosszabb gazdasági teljesítménnyel szembesül az 1929-es nagy világgazdasági válság óta (04. 09.). 47 millió amerikai állása van veszélyben, miközben az ország egyre mélyebben csúszik a koronavírus-válságba (04. 10.). A GDP-adatok szerint a brit gazdaság már a koronavírus-karantén előtt is küszködött (04. 09.). Britannia a 300 éve legnagyobb gazdasági pangással szembesül, gazdasága 35 százalékkal zsugorodhat, és kétmillióan veszíthetik el munkájukat a karantén következtében (04. 14.).

Az amerikai négerek riasztó mértékben fertőződnek és halnak meg a koronavírus miatt (04. 03.). Egy louisianai (főleg feketék által látogatott evangéliumi) egyház a csoportosulási tilalommal dacolva 2000 hívőt vár a húsvéti istentiszteletre a koronavírus ellenére, mert a fehér egyházguru szerint „a Sátán és a vírus nem fog megállítani minket” (04. 10.). Svédországban több szomáliai bevándorló hal meg a koronavírus miatt, mint bármely más etnikum tagja (03. 25.). Egy neves svéd epidemiológusprofesszor szerint az ország tragédia felé tart, és nagyon magas halálozási rátára számíthat, mert könnyelmű és felelőtlen hozzáállásukkal a hatóságok megkönnyítették a koronavírus terjedését (04. 07.).

Gazdag István – www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »