Animátortalálkozót tartottak a szaléziak Albertfalván

Animátortalálkozót tartottak a szaléziak Albertfalván

Az ország szalézi animátorai és kisanimátorai, szalézi atyák, testvérek és nővérek találkoztak egymással október 19. és 22. között Albertfalván Boldog Sándor István szalézi vértanú boldoggá avatásának 10. évfordulójához kapcsolódóan. A résztvevők együtt fejlődhettek, szórakozhattak és épülhettek lelkiekben, és mélyebben megismerkedtek Boldog Sándor István hivatásával, munkásságával is.

A magyar rendtartomány animátortalálkozóját első alkalommal rendezték meg ebben a formában, az animátorokat pénteken 18.30-tól az albertfalvi Szent II. János Pál Iskolaközpontban fogadták.

A résztvevők a program keretében megtekintették A Boldog címet viselő, Sándor Istvánról szóló színdarabot az Udvari Kamaraszínház színészeinek előadásában. Az ötven perces „felolvasószínház”, mely a szalézi vértanú, testvér rövid életének végső időszakát jeleníti meg, álmait és derűjét a reménytelenségben, szeretetét a kegyetlenségben, bátorságát a félelemben, megragadta a hallgatóság figyelmét, de lelkileg is megrendítő volt.

Hírdetés

A hétvége műhelyfoglalkozásai közül a fiatalok nehezen tudtak választani, hiszen mindenki csak kettőn vehetett részt: Bakonyi Gábor szalézi irodavezető a Szegények Szolgái Misszionáriusokról mesélt; Rüsics István mestercukrász arról beszélt, hogy a cukrász élete sem fenékig tejfel és a szívét is bele kell gyúrnia a süteménybe; Wappler Ádám egyetemi oktató, kommunikációs vezető pedig a világ legveszélyesebb országaiban szerzett személyes tapasztalatait osztotta meg. Csány Márton szalézi voltnövendék abba avatta be hallgatóságát, hogyan eredt Sándor István ereklyéinek nyomába; Papp Éva óvodapedagógus segítségével a legkisebbekről gondolkodhattak az érdeklődők egy gyakorlati műhely keretében. Takács Károly és Anikó szalézi munkatársak életük döntéseibe és azok hátterébe engedtek bepillantást az animátoroknak. Szabó Judit és Kővári Péter a Don Bosco Kiadó munkatársaiként arról szóltak, „mi van a sorok mögött”, sőt egy könnyed délutáni műhelymunkával is készültek azoknak, akiket érdekel a könyvkiadás, nyomdaipar működése, illetve hogy hogyan jelenik meg Don Bosco lelkisége a Kiadó életében.

A találkozónak – mint mindig – is része volt a lelki formáció, a csoportmunka, az imádság éppen úgy, ahogyan a szórakozás, tánc, zene, közös ünneplés és a találkozás öröme is. „Vigyétek haza az oratóriumaitokba a tapasztalataitokat! Találkozunk tavasszal!” – búcsúztak a résztvevőktől a szervezők.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »