Angol püspökök imája az Egyesült Királyságban a járvány során elhunytakért

Angol püspökök imája az Egyesült Királyságban a járvány során elhunytakért

Az Egyesült Királyságban a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma meghaladta a százezret. Európában a szigetországban a legmagasabb a Covid-19-vírus okozta fertőzés következtében elhunytak száma, világviszonylatban pedig az ötödik az ország az Egyesült Államok, India, Brazília és Mexikó után. Vincent Nichols bíboros imádságra hív az elhunytakért, családtagjaikért és az egészségügyi dolgozókért.

Az angol püspöki konferencia január 27-én felhívást tett közzé, Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek aláírásával. A püspökök részvétüket fejezik ki a világjárvány során elhunytak hozzátartozóinak.

„Szomorú időszak ez az egész ország számára, hiszen oly sok személy, család, közösség siratja elhunyt szeretetteit, akiket a pandémia vészterhes hónapjai során veszítettek el. Együtt vagyunk velük a gyászban, mindnyájunknak együtt kell imádkoznunk értük! Imáink a hitben gyökereznek, azzal a mély meggyőződéssel, hogy a halállal az élet nem ér véget, hanem átalakul, hiszen az örök élet ígérete megnyitja a reménység kapuját a legsötétebb pillanatokban is. Imádkozom mindenkiért – írja a westminsteri érsek –, minden elhunytért, mindazokért, akik siratják őket és azokért is, akik a betegek szolgálatában állnak. Kérlek benneteket, hogy társuljatok hozzánk az imádságban!”

A brit egészségügyi miniszter, Matt Hancock szintén részvétét fejezte ki, miután az áldozatok száma átlépte a százezret: „Közel vagyunk mindazokhoz, akik elvesztették szeretteiket. Ugyanakkor azt is tudom, hogy milyen erős a britek eltökéltsége.” Boris Johnson kormányfő szintén osztozik „azok fájdalmában, akik nem vehettek búcsút elhunyt családtagjaiktól”. Úgy fogalmazott: „amint az ország kikerül ebből az egészségügyi válságból, az egész nemzet együtt emlékezik mindazokra, akiket a járvány során elvesztett”. Kiemelte: „Tisztelettel adózunk azok iránt is, akik hősiesen, az első vonalban küzdöttek és életüket adták mások megmentése során.”

Hírdetés

*

Hivatalos adatok szerint az Egyesült Királyságban január 27-ig közel 8 millió ember, az összlakosság 11,67 százaléka kapta meg az első védőoltást és mintegy félmillióan megkapták már a második adagot is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »