Angela Merkel első veresége

Angela Merkel első veresége

Mindenesetre az első komolyabb csatát a kampányban Schulzék nyerték, hiszen Merkelék megmutatták a gyengeségüket és azt, hogy zsarolhatók.

Volt egyszer egy ember, lett belőle gender. Na ja, poénkodom, pedig dagadnak a nyakamon az erek; Berlinben már láttam egy-két klubban, hogy van harmadik vécé. Na ja, ezen ne múljon a világnak dicsősége. Ám a svéd modell, hogy nem szabad a gyermekeknek azt mondani, hogy kisfiú, kislány, már kiakasztó. A genderelmélet szerint majd a gyerek eldönti, hogy fiú, lány, fiúlány, lányfiú, egyszerre a kettő vagy transznemű lesz. Az elmélet terjesztői szerint így lesz teljes egyenlőség a nemek közt.

Az evolúció nem véletlenül dobta ki a két nemet, és alapult erre minden társadalmi modell vallástól, kultúrától, földrajzi helytől függetlenül. A nemiség egyszerűen genetika, semmi gond vele, ne akarjuk már megerőszakolni a természetet és belemagyarázni, hogy nincs is szükség nemi identitásra, illetve kitalálni egy tucat más nemet!

Közben a genderszakos okostojások ismét meg akarják reformálni a nyelvet. Egyszer már sikerült, hiszen például az, hogy Pilot, azaz pilóta, az emancipált, polkorrekt nyelvújítók szerint kirekesztő és hímsoviniszta. Szóval, megalkották a PilotIn vagy a RechtsanwaltIn (ügyvéd) szavakat. Az „In” ugye a hivatás női képviselőit jelöli, holott ez az írásmód a Duden komisszió szerint helytelen. Mindegy, ezt is megszoktuk. Na de most jön a kalapácsütés: ugye a többi nemet sem szabad kirekeszteni, ergo legyen a pilóta Pilot*In, a csillag jelzi a többi nemet.

A nemek harca már elkezdődött Berlinben is az SPD és a CDU/CSU közt. Martin Schulzot sok támadás érte, hogy nincs koncepciója, és nincs egy pártprogramtervezet sem a választási ígéretekre. Angela Merkel, illetve a CDU/CSU bő 30 százalékon áll a közvélemény-kutatók szerint, azaz Schulz agresszív lépésre kényszerült. Kihasználva azt a tényt, hogy Merkel rá lesz utalva a szociáldemokratákra mint koalíciós partnerre, Schulz pár nap alatt kibokszolta, hogy a parlament még ezen a héten döntsön a melegházasságot engedélyező törvényről. Schulzék kendőzetlenül kimondták, hogy sosem írnak alá koalíciós megállapodást, amelyben nincs egyenlőség (nemtől függetlenül) a párok házassági szándékát illetően.

Hírdetés

A „házasság mindenki számára” törvénytervezetet a konzervatív pártok szkeptikusan fogadták. Merkel is sokkal inkább a törvény elutasítása felé hajlott, ám most ő is taktikázni kényszerült. „A személyes véleményem és a társadalmi elvárások közt elég nagy a különbség” – nyilatkozta. Én biztos vagyok benne, hogy Merkel ezzel szavazók ezreit vesztette el megint a vallásos, konzervatív polgári rétegből. Ezzel az SPD, a Zöldpárt, a Die Linke és a liberálisok (FDP) nyomásának engedve a pártja is belement, hogy megszülessen a döntés. Azzal tisztában lehetett a kancellár asszony, hogy a CDU képviselői jórészt a nem gombot fogják megnyomni: végül 393 igen szavazattal 226 nem ellenében a Bundestag törvényesítette a meleg párok házasságát.

Kérdés ezután, hogy a német alaptörvény sérül-e. Annak (Grundgesetz Artikel 6.) interpretációja szerint ugyanis a házasság konkrétan definiálva van: életre szóló kapcsolat férfi és nő között. Ugyanez vonatkozik a család fogalmára is. Tehát az alkotmánybírák még megvétózhatják a törvényt. Mindenesetre az első komolyabb csatát a kampányban Schulzék nyerték, hiszen Merkelék megmutatták a gyengeségüket és azt, hogy zsarolhatók. Merkel ezzel elszenvedte első belpolitikai vereségét. Mi lesz, ha a következő napirendi pont a migrációval lesz kapcsolatos?

A történet pedig megegyezik a magyarországi „civil szervezetek” és a Momentum nézeteivel is, miszerint a konzervatív családmodell férfi és nő között elavult.

Georg Spöttle

A szerző biztonságpolitikai szakértő


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »