Amikor az oligarcha rabszolgája fél felvállalni saját főnökét – Avagy keresd a különbséget az alábbi képeken

Amikor az oligarcha rabszolgája fél felvállalni saját főnökét – Avagy keresd a különbséget az alábbi képeken

Nyitókép: Facebook

Orosz Örsről, a Magyar Szövetség liberális, progresszív alelnökéről köztudott, hogy a leggazdagabb felvidéki magyar, Világi Oszkár oligarcha politikai rabszolgája.

A két személy win-win helyzetet teremtett magának. Cserébe azért, hogy Világi Oszkár kijárja Orosz Örsnek a megfelelő helyeken az ilyen-olyan khm. hátszelet, Orosz az oligarcha érdekeinek megtestesítője a felvidéki magyar politikában. Mindezt a megosztó, politikai témák elkerülése mellett, pontosabban helyettük az értékementésre fókuszálva leplezi. Orosz tehát úgy építi politikai karrierjét, hogy nem tudunk róla a világon semmit, hogy mit gondol a nmezetpolitikáról, Budapestről, Pozsonyról, a liberalizmusról, wokw kultúráról, stb.

Világi Oszkár először segített Oroszéknak megpuccsolni az MKP-t, és létrehozni az Összefogás platformot. Majd sikeresen beerőltették magukat a Magyar Szövetségbe. Világi folyamatosan fűrészeli és faragja a párt aktuális elnökét, legyen szó akár (anno) Csáky Pálról, vagy jelenleg Forró Krisztiánról. Célja vélhetően, hogy ne csak saját platformja, hanem saját pártja is legyen. Úgy, mint Csáky Pál szerint anno régen, még a Bugár Béla vezette időkben. Ezt nehezményezte anno Csáky Pál miniszterelnök-helyettesként az MKP-ban, amibe Bugár Béla végül bele is bukott. Maguk az MKP politikusai unták meg ugyanis, hogy nem a pártnak van gazdasági holdudvara, hanem a gazdasági holdudvarnak pártja.

Figyelmes szemlélők az elmúlt években észrevették, hogy Világi Oszkár folyamatosan készíti elő a terepet Orosz Örsnek, hogy politikai rabszolgája által rátegye a kezét az egész magyar pártra. Hogy miért káros mindez, és miért fizetjük meg végeredményben mi, felvidéki magyar polgárok Világi féktelen pénzéhségét és étvágyát, arról például ITT írtunk.

Ilyen körülmények mellett nem csoda, ha Orosz Örs a nyilvánosság előtt ahol csak tudja, igyekszik leplezni összefonódását az oligarcha Világival. Előfordul azonban, amikor nem túl ügyes. Amikor kevésbé körültekintően jár el, és lebukik. Mégpedig igencsak nevetséges módon.

Mutatjuk, mire gondolunk. Hasonlítsuk össze az alábbi két fényképet, mely a DAC VIP-ben készült 2024. április 28-án, a vasárnapi DAC-Slovan mérkőzés során.

Hírdetés

Az első fényképen Orosz Örs feltörekvő, liberális, progresszív felvidéki magyar politikus értékmentő látható Németh Zsolttal, az Országgyűlés külügyi bizottságának Fideszes elnökével, valamint Zsigmond Barna Pál Fideszes parlamenti képviselővel, aki egyúttal  az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottsága Autonómia albizottságának az elnöke.

Lementettünk képernyőképként is az eredeti helyéről.

Ha csak ennyi lett volna a fényképen, billentyűzetet sem ragadunk.

Csakhogy ugyanez a fotó megtalálható Németh Zsolt Facebook-oldalán is. Pontosabban az eredeti felvétel. Az, amivel Németh lebuktatta Orosz Örsöt. A felvételen ugyanis, ha jobban megnézzük, a háttérben szerepel még egy személy is. Egy olyan valaki, akit a fentiek miatt Orosz Örs a jelek szerint igyekezett eltüntetni, lemanipulálni a felvidéki magyarok szeme elől. Mintha ott sem lett volna a háttérben.

Ez a személy pedig nem más, mint Orosz Örs „gazdája”, Világi Oszkár oligarcha.

Beismerésnek beillő vallomás a Magyar Szövetség következő elnökétől (legalábbis, ha Világi és Orosz reményei valóra válnak). Kell még valamit mondanunk, Ildikó?

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »