"Amiért mindig izgulok, az a 13. havi nyugdíj" – interjú Orbán Viktorral

"Amiért mindig izgulok, az a 13. havi nyugdíj" – interjú Orbán Viktorral

Magyarorszgon ezer év után is megvan a nemzeti érzés – ezt is bizonyítja a nemzeti konzultáció során visszaküldött másfél millió kérdőív – mondta a kormányfő a Kossuth Rádióban.

A tavalyi év nehéz volt, meggyötört bennünk 2023 – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban és azt is mondta, hogy 2024 már jobb lesz. Minderről a nemzeti konzultáció apropóján beszélt és felhívta a figyelmet a „közös cselekvés fontosságára.

A magyar emberek bebizonyították, hogy uniós pénzek nélkül is „megoldotta” Magyarország a válságokat, 2024-ben a gazdasági növekedés tekintetében az EU élvonalában leszünk – fogalmazott a kormányfő.

Robert Fico

Kitért arra is, hogy a nemrég Budapestre látogató Robert Fico szlovák miniszterelnökkel a kettejük viszonya nem mindig volt a legjobb, de most kifejezetten remek a helyzet. Aligha kaphattunk volna biztatóbb vendéget, mint a szlovák miniszterelnök – mondta, hozzátéve, hogy ehhez képest „egy másik történet” a vietnámi miniszterelnök látogatása, és szerinte ez a vizit azt jelzi, hogy nem a Nyugat diktálja már a világgazdaság feltételeit.

Hírdetés

Béremelés

Örül a tanárok fizetésemelésének, és szerinte az uniós pénz csak abban segít, hogy a 6 éves programjukat 3 éve alatt meg tudják valósítani. A béremelés azért is fontos, hogy a gyerekeinknek jobb legyen, majd 7-800 ezer forintos tanári bérről beszélt.

Nyugdíj

Kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy idén is lesz 13. havi nyugdíj, amiért amúgy mindig izgulni szokott, mert tavaly „elég kérdéses volt a költségvetés helyzete”.

Infláció

Szerinte nem fog elszabadulni, inkább a növekedés nagysága a kérdés, de ebben is bizakodó.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »