Ami akkor történik, ha sokáig nem mossuk meg a hajunkat

A hajmosás tipikusan az a „program” (mert hát hosszát tekintve betudhatjuk annak is), amit nőként legszívesebben az idők végezetéig halogatnánk. Persze tekintve, hogy muszáj időnként kilépnünk a lakásból, ezt sajnos nem tehetjük meg, úgyhogy heti 1-2 alkalommal kénytelenek vagyunk beiktatni a napunkba – noha rengeteg szórakoztatóbb dolgot is tudnánk csinálni.

Macerás, mert sokszor egy órát is igénybe vesz, és az egészséges tincsek érdekében muszáj időt találnunk a balzsamozásra, majd utána jön a fésülés, szárítás, és máris eltelt 60 perc. Nem csoda, hogy a legtöbben próbálják addig húzni, amíg csak lehet! Ha te is utóbbi kategóriába tartozol, érdemes tudnod, hogy a tested megérzi, amikor napokig nem mosol hajat – írja a bien.hu. 

Az egyik legnehezebb dolog átállni heti 3 hajmosásról 2-re, majd 1-re, mert a hajad hozzászokik, és sajnos annyival gyorsabban zsírosodik is. Amikor úgy döntesz, hogy kihagysz még két napot, a tincseid összeállnak, és erősen olajos hatást keltenek.

Ezen csak még inkább ront, ha gyakran megérinted a frizurádat, hiszen az ujjadról átkerül a hajszálakra a természetes olaj, de az sem segít, ha sok zsírban gazdag ételt eszel. Az átmeneti megoldás ilyenkor az lehet, ha száraz sampont használsz, hogy egy-két napot nyerhess a hajmosásig!

Benőtt szőrszállal már biztosan találkoztál borotválkozás után, de tudtad, hogy a hajszálakkal is megtörténhet ugyanez?

Persze ilyenkor ezt nem a borotvahasználat váltja ki, hanem sokkal inkább a szennyeződések és természetes zsírok, amelyek a fejbőrödön találhatók meg.

Amikor hosszú ideig halasztod a hajmosást, ezektől sem tudod megtisztítani a hajtöveket, így viszont a szálak jobb híján elkezdhetnek visszafelé nőni!

Amikor a hajad kezd zsírosodni, úgy tűnhet, hogy tele van kis szálló hajszálakkal. De könnyen lehet, hogy ez mind csak por és szösz, ami a párnádról, kabátodról, sapkádról tapad a tincseidre.

Mivel ott vannak ezek a természetes olajak, könnyebben megtapadnak, és bár fésüléssel el lehet tüntetni őket, a legjobb megoldás mindig egy alapos hajmosás!

Hírdetés

A hajmosás utáni friss illattal semmi sem tud vetekedni, viszont ha napokig nem mosod meg a tincseidet, ez könnyedén megváltozik.

Ilyenkor a hajszálak olajosabb aromát kezdenek árasztani, ami ugyan nem feltűnő másoknak, de a te szaglásodat befolyásolhatja.

Ha ezt észleled, érdemes száraz sampont használnod, vagy egész egyszerűen sort keríteni a mosásra!

Amikor elhúzod a hajmosást, azt észlelheted, hogy kellemesen puha tapintása lesz a hajtincseknek, amiről a rajta lévő olajok tehetnek.

Ez elsősorban azokra lesz igaz, akik egyébként szárazságra hajlamos frizurával rendelkeznek, hiszen ezeknek épp a természetes olajok segítenek hidratáltabbá válni.

Különösen igaz ez a festett, világosított hajra, amely számára a hajmosás kihagyása felér ilyenkor egy természetes hajkondícionálással.

Viszont sajnos a hajad is elkezdhet hullani, legalábbis akkor, ha túl sok hajápoló terméket használsz, aztán sok-sok napig nem mosod meg újra. Ilyen az, ha túlzásba esel a hajbalzsammal, vagy olyan olajat használsz, amit nem kell kimosni, de a hajformázó termékek is ebbe a kategóriába tartoznak.

Ha utána sokáig nem tervezed be a mosást, ezek okozhatnak hajhullást! Napi 100 hajszál elvesztése még normálisnak számít, de ha láthatóan fogy a hajkoronád, akár ez is lehet a probléma hátterében.

A hajmosás gyakorisága függ attól, hogy milyen bőrtípusod van, mennyit sportolsz, és milyen életmódot folytatsz.

De általánosságban úgy javasolják, hogy ha vékonyszálú a hajad, és olajos a bőröd, heti 2-3 alkalommal érdemes hajat mosnod, annál gyakrabban semmiképp!

Ha pedig erősebb a hajad, és szárazságra hajlamos a bőröd, úgy a heti egy, maximum kettő alkalom az ideális. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »