Alvó utasokat fosztott ki a villamoson egy román cigány

Alvó utasokat fosztott ki a villamoson egy román cigány

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű, 34 éves román állampolgárságú férfival szemben, aki idén tavasszal, a 4-6-os villamoson több alvó utast is kifosztott, tőlük pénztárcát, illetve mobiltelefonokat tulajdonított el. A cigány jelenleg is letartóztatásban van.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott 2022. április 10-én, hajnalban a 4-6-os villamoson, a Margit-sziget és Margit-híd budai hídfő megállója között felfigyelt egy alvó utasra. A vádlott kihasználta a férfi védekezésre képtelen állapotát, benyúlt a kabátzsebébe és onnan eltulajdonította a sértett pénztárcáját, amelyben a férfi személyes okmányai, bankkártyái, továbbá 150 000 forint készpénz és némi valuta volt.

Hat héttel később, 2022. május 22-én, hajnalban a vádlott ismét kifosztotta egy alvó utastársát a villamoson. A Margit-híd budai hídfő és Mechwart-liget megállók közötti szakaszon leült az alvó férfival szemközti ülésre, majd kivette a sértett kezében tartott 70 000 forint értékű mobiltelefont, amit zsebre tett, majd távozott.

Néhány nap múlva, 2022. május 25-én a Jászai Mari tér és a Margit-híd szigetbejáró közötti útszakaszon lépett oda egy alvó férfihoz, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kiemelte a sértett mintegy 460 000 forint értékű mobiltelefonját.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a hasonló bűncselekmények miatt korábban már büntetett 34 éves férfit, mint különös visszaesőt, 3 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A kerületi ügyészség emellett arra is indítványt tett, hogy a bíróság a vádlottat határozott időre utasítsa ki Magyarország területéről.

A férfi jelenleg is letartóztatásban van.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »