Alsószemeréd – Érvénytelenek az önkormányzati választás eredményei

Alsószemeréd – Érvénytelenek az önkormányzati választás eredményei

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 2022. október 29-i összevont választások során a Lévai járásban található Alsószemeréden felmerült a választási csalás gyanúja.

Egy 47 éves nő délelőtt 9 és 12 óra között mintegy száz különböző szavazópolgárral vonult el a paraván mögé, hogy segítsen nekik a karikázásban. Erről a helyi választási bizottság tagjai hamarosan a rendőrséget is értesítették. A Szövetség helyi jelöltjei (Balla Szilvia, Bóc Mária, Cselko Miklós, Lilia Gábor, Oroslán László, Oroslán Vencel) az üggyel kapcsolatban közleményt is kiadtak, amelyben megfogalmazták, hogy a Szövetség párt alsószemerédi alapszervezete elutasítja a helyi helyhatósági választási eredményeket.

Hírdetés

Kijelentették, hogy sem a Szövetség megválasztott képviselője, sem pedig a párt esetleges póttagjai sem lesznek egy olyan képviselő-testület tagjai, ahol a képviselők a mandátumukat nem demokratikus, hanem törvényellenes módon szerezték meg.

A választások után azt tettük, amit a józan eszünk diktált: jogi úton megtámadtuk a választási eredményt. A mai napon pedig a Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság az októberi eredményeket érvénytelennek minősítette. Számunkra a munka nem áll meg, hiszen ez a döntés azt jelenti, hogy Alsószemeréden hamarosan új önkormányzati választások lesznek”

– fogalmazta meg a közösségi oldalán a Szövetség helyi polgármesterjelöltje, Balla Szilvia, aki külön megköszönte a támogatást Forró Krisztián pártelnöknek és Zachar Pálnak, Ipolyság polgármesterének is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »