Almási visszatér a DAC-ba

Almási visszatér a DAC-ba

Nyitókép: dac1904.sk

Komoly erősítést jelentett be a DAC, ráadásul a magyar játékos a felvidéki magyar vonalat erősítheti a csallóközi alakulatnál.

A dunaszerdahelyi származású támadó a cseh Baník Ostravától érkezik egyéves kölcsönjátékra, három további szezonra szóló opcióval, számol be róla a klub hivatalos honlapja.

Almási László a DAC neveltje, aki 2025 nyaráig szóló kölcsönszerződést kötött a csallóközi klubbal. A Baník Ostravától érkező 25 éves támadó klubváltásának egy esetleges átigazolási opció is a részét képezi.

Hírdetés

Az 1999. március 6-án született Almási Dunaszerdahelyen nevelkedett. Hatéves volt, amikor elkezdett futballozni a DAC-ban, ahol 2005-től 2016-ig az utánpótlásban játszott. A felnőttek között elsőként a Szenice csapatában mutatkozott be, majd visszatért nevelőegyesületéhez. Kölcsönjátékosként futballozott Somorján, azt követően pedig Ligetfaluban. 2020-ban Rózsahegyre igazolt. A narancsmezesek színében 21 alkalommal lépett pályára és 8 találatig jutott. 2021-ben az orosz Akhmat Grozny együttesét erősítette kölcsönjátékosként. A rövid keleti kitérő után még ugyanebben az évben szerződést kötött a cseh élvonalban szereplő Baník Ostravával. A bányászcsapat színeiben 68 mérkőzésen 23 gólt szerzett. Az idei tavaszt Eszéken kezdte kölcsönjátékosként, a követkető szezonban viszont ismét a számára jól ismert sárga-kék mezt húzza magára. A 196 centiméter magas támadó 9 alkalommal volt a szlovák válogatott tagja.

– írja a klub.

Csallóközi gyerek vagyok, minden családtagom és barátom itteni, nagy dolog számomra, hogy újra itt lehetek”

– reagált Almási a klubváltásra. A játékos értéke a mértékadó Transfermarkt szerint jelenleg 500 ezer euró.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »