Állítólag a szolnoki laktanyánál akart robbantani a későbbi rendőrgyilkos

Állítólag a szolnoki laktanyánál akart robbantani a későbbi rendőrgyilkos

A budapesti esetet megelőző napon Szolnokon keveredett bajba a budapesti rendőrgyilkos. A Szoljon információi szerint a férfi korábban katona volt.

A helyszínen letartóztatták azt a férfit, aki még csütörtök éjjel szúrt meg három rendőrt Budapest XI. kerületében. Az ámokfutásról készült videó az internetet is bejárta. Két rendőr megsérült, harmadik társuk pedig a helyszínen meghalt. 

A megyei lap információi szerint a budapesti rendőrgyilkos a tragédiát megelőző napon a szolnoki helikopterdandár laktanyájába akart betörni autójával. A férfi vélhetően akkor is tudatmódosító szerek hatása alatt állt. 

Többen tudni vélik, hogy a rendőrgyilkos a szomszédaival is rendszeresen konfliktusba keveredett.

Az üggyel kapcsolatban a Szoljon tájékoztatást kért a rendőrségtől, ahol holnapra ígértek választ.

Közben a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopter dandár illetékesei nem hivatalosan cáfolják azt a hírt, hogy a budapesti rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi a fővárosi tragédiát megelőző napon kocsijával át akarta volna törni a helyőrség sorompóját. A hivatalos információért azonban a Magyar Honvédség sajtóosztályára irányították a lapot, ahová elküldték kérdéseinket.

A Kuruc.info információja szerint a megyei lap cikke nem fedi a valóságot.

A gyanúsított ugyanis a rendőrségen közölte, hogy a laktanya előtt lévő autójában bombát rejtett el. Erről a rendőrségi vezetők tudtak, az autót a vármegyei MEKTO-val (Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály – a szerk.) nézették át. Ők nem találtak semmit,

a gyanúsítottat pedig elengedték.

Hírdetés

Nyilván erre a részre nem büszkék, informátorunk szerint próbálják titkolni.

Az autót bevitték a rendőrkapitánysághoz, melyet egy helyi rendőr vezetett, majd a leendő rendőrgyilkos visszakapta a kocsikulcsot is, és távozhatott úgy, hogy előtte bizonyítást nyert, hogy tudatmódosító szer hatása alatt van.

(Kuruc.info – Szoljon nyomán)

Frissítés: "Az ügyben egyéb információt a hatóság nem ad ki"

– Január 10-én 4 óra 5 perckor a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár szolgálatirányítója bejelentést tett a Szolnoki Rendőrkapitányságra, miszerint leparkolt egy jármű a laktanya előtt, majd abból egy zavartan viselkedő férfi szállt ki és a kapuban lévő fegyveres biztonsági őrrel szóváltásba keveredett – tájékoztatta a Szoljon hírportált András Hunor Lehel, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

– A helyszínre érkező egyenruhások felszólítását figyelmen kívül hagyva a férfi tovább folytatta a szabálysértést, illetőleg nem volt hajlandó hitelt érdemlően igazolni magát, ezért őt előállították.

– A szolnoki rendőrök a 35 éves budapesti férfit rendzavarás és garázdaság szabálysértés elkövetése miatt eljárás alá vont személyként – előkészítő eljárás keretében – meghallgatták, továbbá vele szemben eljárást indítottak járművezetés bódult állapotban vétségének gyanúja miatt, egyben intézkedtek vezetési jogosultságának azonnali szüneteltetéséről. A büntetőeljárást a Szolnoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, szakértők bevonásával folytatja – fogalmaztak. 

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben egyéb információt a hatóság nem ad ki. És persze azt sem erősítették meg, hogy az említett férfi azonos azzal, aki később a rendőrgyilkosságot elkövette. 

Fotókon a sérült újbudai rendőrgyilkos és a halált okozó fegyver

Íme a drogos rendőrgyilkos – napok óta "démonokat kergetett" a társasházban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »