Állásbörze Sepsiszentgyörgyön

Állásbörze Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön a Sajtó utcai inkubátorházban május 12-én általános állásbörzét szervez a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség. Az alkalmazni óhajtók, illetve a szakhivatal képviselői 10 órától délig várják az álláskeresőket, regisztrált munkanélkülieket. Hét elejéig mintegy száz szabad állást hirdettek meg a rendezvényre meghívott munkaadók.

Március végén 3020 munkanélküli szerepelt a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség nyilvántartásában, összesítésük szerint ez megyeszinten 3,8 százalékos munkanélküliségi mutatót jelent. A legnépesebb csoport továbbra is a 29 évnél fiatalabbaké, közel 1100 állástalan tartozik ide, a 30–39 évesek korcsoportjában 514, a 40–49 év közöttiekében pedig 612 munkanélkülit jegyeztek.

Hírdetés

Az ügynökség szakemberei felmérésük nyomán a nyilvántartottakból 1458 személyt a nagyon nehezen foglalkoztathatók közé soroltak, további 845 munkanélküli pedig nehezen foglalkoztatható. Azok száma, akik viszonylag könnyen munkát találnak, kevéssel haladja meg a százat. Munkanélküli-segélyt a nyilvántartottak közül mindössze háromszázheten kaptak márciusban.

A szakhivatal területi megoszlásra vonatkozó adatai szerint a legtöbb állástalanról – 951 személy – a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében tudnak, de Erdővidéken is 900-hoz közelít a munkanélküliek száma. Kézdiszéken 641, Kovásznán és környékén 371, Bodzafordulón pedig 180 munkanélkülit jegyeztek márciusban. Az említett időszakban a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség közvetítése révén 219 munkanélkülit alkalmaztak Háromszéken.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »