Áll a közlekedés, dolgozik a MÁV vegyi elhárító egysége és a katasztrófavédelem

Veszélyes anyag szivárog egy tartálykonténerből – közölte a Mávinform, részletezve a Soroksár és Dunaharaszti közötti szakasz közlekedési változásait.

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka a katasztrófavédelem leállította közlekedést a kunszentmiklósi vonal Soroksár és Dunaharaszti közötti szakaszán. Már az első hajnali járatindulástól kezdve Soroksár és Dunaharaszti között pótlóbuszokra kell átszállni, az előzetes tájékoztatás szerint ez a közlekedési rend egész vasárnap érvényben marad. A kunszentmiklósi vonalon az átszállások miatt hosszabb eljutási időre kell számítani – olvasható a MÁV honlapján.

Hírdetés

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a soroksári konténerterminálon egy tartálykonténerből sósav gőzölög, ezért a veszélyes anyag átfejtéséig 150 méteres körzetében megtiltották a vonatközlekedést. A MÁV vegyi elhárító egysége és a katasztrófavédelem szakemberei dolgoznak a helyszínen a veszélyhelyzet megszüntetésén.

A Dunaharaszti zónabérlettel rendelkező utasok más útvonalat is választhatnak: az új termék Budapest-bérlettel a Dunaharasztin megálló vonatokon Soroksártól; a 632-es, 633-as, 654-es, 655-ös, 656-os, 660-as és 661-es Volánbusz-járaton, továbbá a H6-os HÉV-en Milleniumteleptől Dunaharaszti külsőig Budapest-bérlet nélkül is érvényes.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »