Áll a bál az EU parlamentben Junker tolvajszarka múltja miatt (NIF kommentárral)

Áll a bál az EU parlamentben Junker tolvajszarka múltja miatt (NIF kommentárral)

Mario Borghezio

A nemzetközi sajtó tisztességesebb része a “Lux Leaks” – botránytól, azaz az Európai Bizottság nemrég megválasztott elnökének, Jean-Claude Junckernek a szégyenletes lebukásától hangos.

Mint ismeretes, kiderült, hogy Jean-Claude Juncker luxemburgi pénzügyminiszterként nagyszámú multinacionális céggel kötött “fű alatt” olyan megállapodásokat, hogy szinte semmilyen adót nem kellett fizetniük. Ezzel hatalmas pénzeket vett ki honfitársai zsebéből, és súlyos vagyoni hátrányt okozott a hazai kis- és középvállalkozásoknak. Aktívan részt vett tehát adóeltitkolásban, sértette a kis-és középvállalkozások érdekeit, vagyis csupa olyasmit tett a megalapozottnak tűnő vádak szerint, ami ellen harcot hirdetett, mint az újonnan alakult Bizottság elnöke. (Vajon őt is kitiltják az Egyesült Államokból?) 

Az EP fősodratú pártjai igyekeznek elsimítani az ügyet, a gyalázatot természetesnek beállítani, illetve “több Európát” követelve tussolnák el a Juncker-ügyet. Ezzel szemben az euroszkeptikus független képviselők felelősségre vonást, lemondást követelnek. Az alábbi felvételen két jellegzetes néppárti felszólalás látható a Juncker-botrányról, a Függetlenek Csoportjából pedig az olasz Borghezio és Morvai Krisztina felszólalása látható:

NIF kommentár:

Hírdetés

Amennyiben Jean-Claude Juncker külön megállapodott a saját szakállára több multival volt pénzügyminiszterként, akkor hülye az, aki azt gondolja, hogy mindezt önzetlenül, a szegény multik megsegítésére tette. Tudjuk, hogy ezt senki sem hiszi el. Aki esetleg mégis ilyen naiv gondolatokat forgatna tyúknyi agyában, attól még a szavazójogot is meg kell vonni.

A Juncker-félék mind súlyosan megkérik befolyásuk felhasználásának az árát. Korrupt, tolvaj gazemberek. Ráadásul, ki tudja miért, de szinte az ilyen, hazájukban politikailag (meg erkölcsileg is) megbukott szálhámosok valahogy mégis az EU parlamentjében kötnek ki, majd tuti, hogy ott fogják tolvajmúltjukat folytatni. Rohad az egész EU rendszer, ezért tudja az USA remekül felhasználni az Európai Uniót saját céljaira Ukrajna érdekében Oroszországgal szemben.

Az EU politikusai köszönik szépen remekül vannak, tömik a zsebüket, az EU tagországai pedig szépen átmennek gazdasági és egyben politikai mélyrepülésbe is. A nagy baj csak az, hogy ebbe a gazemberségbe belekényszerítették Magyarországot is. Isten óvja Hazánkat!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »