Alkoholos italok szállítása: 5 hiba, amit el kell kerülni (X)

Alkoholos italok szállítása: 5 hiba, amit el kell kerülni (X)

Amikor egy vállalat alkoholtartalmú italokat szállít egy bizonyos üzleti partnernek, a hatékony közúti szállítási megoldás megtalálása magában foglalja számos felelősség vállalását.

Ahhoz, hogy az ilyen szállítás sikeresen megvalósuljon, amikor alkoholtartalmú italokat szállítanak a piaci ajánlatban azonosított közúti szállítón keresztül, el kell kerülni a következő hibákat. 

Tapasztalatlan fuvarozóval való együttműködés

Az ilyen közúti szállítás minden szakaszának teljesítése magában foglalja a fuvarozónak bizonyos szintű tapasztalatát, akivel úgy dönt, hogy együttműködik.

Ez a szempont még nagyobb jelentőséggel bír, amikor csoportos közúti szállítási szolgáltatásokat használunk, és az alkoholtartalmú italok közbenső kezelési / tárolási szakaszon mennek keresztül.

Válaszon minden alkalommal az alkoholtartalmú italok szállításában tapasztalattal rendelkező fuvarozó által kínált szolgáltatások minőségére, nem csak a választási kritériumokra, mint például: az ajánlatban javasolt kedvező ár vagy annak elérhetősége az Ön egyedi igényeihez képest.

Alkoholtartalmú italok küldése nem megfelelő szállítási megoldásokkal

Kémiai összetételükből adódóan bizonyos alkoholtartalmú italok rendkívül érzékenyek lehetnek bizonyos külső tényezőkre, például a magas hőmérsékletek. Ebben a tekintetben az ilyen rakománynak egy hőmérséklet-szabályozó rendszerek nélküli teherautóval való szállítása hiba.

Ugyanakkor ebbe a kategóriába tartozó termékek többsége különböző formájú és méretű palackokban van palackozott. Az ilyen rakomány közúti utakon történő szállítása közvetítőn keresztül magában foglalja a stabil fa raklapokon való biztonságos tárolást. 

Hírdetés

Ugyanakkor a szóban forgó tehergépkocsi megfelelő műszaki állapotban kell lennie ahhoz, hogy a szóban forgó közúti szállítás optimális időben és a meghibásodás jelentős kockázata nélkül elérje rendeltetési helyét. 

Ilyen szállítmány küldése az áruk biztosítása nélkül

Az alkoholtartalmú italok törékeny áruk, amelyek gondos kezelést és szállítást igényelnek. Ha ezeket a folyamatokat harmadik felek végzik, e termékek biztosítása a szállítás kezdeti szakaszában ihletett intézkedés lehet.

Ezenkívül az alkoholtartalmú italok biztosítása más kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében is elvégezhető, mint például a termékeknek a teherautóból vagy a raktárból való ellopása, ahol ideiglenesen raktározzák őket. 

Az alkoholszállításra vonatkozó jogi rendelkezések megkerülése

Válassza ki az együttműködést egy közúti fuvarozóval, amely teljes mértékben vállalja az összes jogi rendelkezés betartását, mind a közutakon, mind az államhatár átlépésekor. Az is alapvető fontosságú, hogy hajlandóságot bizonyítson a hatóságokkal való együttműködésre.

Alapvető fontosságú, hogy a fuvarozó ugyanolyan komolyságot bizonyítson, amikor a szállítást államközileg végzi. Például a forgalmi korlátozások esetében Európában, meg kell felelnie az adott nyilvános szakaszok hatóságainak utasításainak, és gyorsan tájékoztatnia kell Önt az útvonalon váratlanul bekövetkezett változásokról. 

A megkötött szerződésben meghatározott felelősségek figyelmen kívül hagyása

Miután a szállítási börze vagy más eszközök segítségével meghatározták az alkoholtartalmú italok szállítására vonatkozó megoldást, a két fél közötti produktív megbeszélések szerződés aláírásához vezethetnek.

Ez a dokumentum rögzíti a felek jogait és felelősségeit a következőkkel kapcsolatban: szállítási költségek, INCOTERMS szabályok (nemzetközi alkoholtartalmú italok szállítása esetén), a szállítmány határideje stb.

Ezek be nem tartása olyan jogi (vagy adott esetben büntetőjogi) következményekkel jár, amelyek károsíthatják az ügyfél imázsát az árufuvarozási piacon, mi több, büntetőeljárás megindítását vagy akár esetleges elítélést okozhatnak.

Tervezi-e alkoholtartalmú italok szállítását országos vagy nemzetközi szinten? Ügyeljen arra, hogy elkerülje ezeket a hibákat, és hogy a szállítási börze ajánlatában azonosítsa az ideális partnert, aki sikeresen támogatja az ügyfelek által kért termékek szállításának lebonyolítását!


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »