Aleksandar Vučić szerb elnök bírálta a Putyin ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancsot

Aleksandar Vučić szerb elnök bírálta a Putyin ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancsot

Vučić szerint ennek negatív következményei lesznek, és csak meghosszabbítja az ukrajnai háborút.

„Úgy gondolom, hogy a Putyin elleni elfogatóparancs kiadása kedvezőtlen politikai következményekkel jár majd, és azt bizonyítja, hogy nem nagy a hajlandóság a békéről, a tűzszünetről és az emberi életek megmentéséről beszélni” – mondta Vučić.

„Megkérdeném – most, hogy háborús bűnökkel vádolták meg, kivel fognak majd tárgyalni (a békéről)?” – folytatta hozzáfűzve, nem gondolhatja senki komolyan, hogy Oroszországot egy hónap, három hónap vagy egy év alatt le lehet győzni.

Hírdetés

Kétségtelen, hogy azok célja, akik ezt tették, hogy megnehezítsék Putyin kommunikációját, hogy mindenki, aki vele tárgyal, tudja, hogy háborús bűnökkel vádolják.”

Arra a kérdésre, hogy letartóztatják-e Putyint, ha Szerbiába megy, Vučić azt felelte, hogy ez „értelmetlen kérdés, mert nyilvánvaló, hogy amíg a háború tart, Putyinnak nincs hova mennie”.

Szerbia ugyan az Európai Unió tagjává szeretne válni, de szoros kapcsolatokat ápol Oroszországgal, és az egyetlen európai állam, amely nem hajlandó csatlakozni a Moszkva elleni nemzetközi szankciókhoz.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »