Aktus közben akarta megölni a prostituáltat a szexuális erőszak miatt korábban már elítélt bűnöző

Aktus közben akarta megölni a prostituáltat a szexuális erőszak miatt korábban már elítélt bűnöző

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki szexuális aktus közben egy prostituáltra támadt, és ki akarta oltani az életét. A  Fővárosi Főügyészség a letartóztatásban lévő bűnözőt – visszaesőként elkövetett – emberölés bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt állítja bíróság elé.

Hírdetés

A vádirat szerint a 34 éves vádlott 2022 márciusában feltételes szabadságon volt a 7 éves börtönbüntetésből, amelyet többek között szexuális erőszak bűntette miatt szabtak ki vele szemben. A férfi karbantartóként dolgozott és munkaköre révén bejárása volt felújítás alatt álló, kiadásra váró ingatlanokba.

A férfi 2022. március 13-án, interneten hirdetett szexuális szolgáltatást rendelt, majd a kiérkező nővel egy Budapest V. kerületi, felújítás alatt álló apartmanba ment, ahol a szolgáltatás díját előre kifizette. Az együttlét során a férfi egyszer csak – minden előzmény nélkül – rátámadt a nőre, életének kioltásával fenyegette meg és bántalmazta. A támadó az ágy melletti dobozból egy tördelhető pengékből álló tapétavágó kést – úgynevezett sniccert – vett magához, amellyel megsebesítette a sértettet. A nő ekkor már folyamatosan segítségért kiáltott, mire a támadó azt mondta, hogy maradjon csendben, amíg ő megnyugszik, majd a nő táskájából a kifizetett összeget visszavette, sőt, azon felül is vett ki pénzt. A férfi ezután azt mondta, amennyiben a nő nem jelenti fel, elengedi. Erre a sértett ígéretet tett, ezt követően elhagyhatta a lakást.

A bántalmazás módja és jellege a sértett halálát okozhatta volna, amelynek elmaradása a megtámadott folyamatos védekezésének volt betudható.

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatásban lévő férfit – visszaesőként elkövetett – emberölés bűntettének kísérletével és kifosztás bűntettével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, továbbá azt is indítványozta, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra, illetve szüntesse meg korábbi feltételes szabadságát.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »