Aktuális a VASÁRNAPBAN: A stróman, a rendőr, a gyilkos és a sírásó

Aktuális a VASÁRNAPBAN: A stróman, a rendőr, a gyilkos és a sírásó

Aktuális a VASÁRNAPBAN: A stróman, a rendőr, a gyilkos és a sírásó Horváth Bianka2023. 02. 06., h – 10:45

Minden mozaik a helyére kerülhet a nyugati világ legnagyobb maffialeszámolása kapcsán: a magyar és a szlovák rendőrség nemrég közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megvannak az 1999-es dunaszerdahelyi tízes gyilkosság elkövetői.

Hírdetés

Ennek apropóján rekonstruáljuk most az eseményeket. Aki válaszol: Barak Dávid újságíró, a csallóközi alvilág történetét feltáró könyvek szerzője.

Mi történt pontosan a Fontána bárban, 1999. március 25-én? Kik voltak a csallóközi alvilág legveszélyesebb bűnözői? Hogyan gyilkolt a maffia? Mihez kellett a fertőtlenítő és az őrölt köménymag? Hány embert tett el láb alól az őrző-védő szolgálatot irányító, s a DAC-meccsek biztosításában is közreműködő Csonti? Milyen titkokat rejtett egy csótfai kert? Ki volt az a mátyusföldi polgármester, aki likvidáltatta ellenlábasait? S mikor derült ki, hogy egy magas rangú rendőr – a maffia elfogására létrehozott nyomozócsoport vezetője – maga is a maffia embere? A védelmi pénzen kívül milyen bevételi forrása volt a maffiának? Hány embert tettek el láb alól? Ki volt a leghírhedtebb hóhér? Hogyan akadtak horogra a csallóközi maffia emberei?

Válaszok Gazdag József interjújában, a már megvásárolható Vasárnapban!


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »