Akik öltönyben motoroznak: jön a Distinguished Gentleman’s Ride

Akik öltönyben motoroznak: jön a Distinguished Gentleman’s Ride

Vasárnap délután Budapesten is elindul a világszerte népszerű Distinquished Gentleman’s Ride, az elegáns motorosok jótékonysági felvonulása a férfiak egészségéért.

Sokféle öltözetben szokás motorozni, évszaktól, helyzettől, motortípustól függően. De minden évben van egy nap, amikor világszerte a motorosok indulás előtt öltönyt húznak, vagy éppen tweed-mellényt szövetnadrággal, netán fehér inget csokornyakkendővel. Ez a Klasszikus motorok – Elegáns motorosok felvonulás, vagy nemzetközi nevén a Distinguished Gentleman’s Ride. A felvonulás nem ruhabemutató, netán a különleges, régi stílusú vasak seregszemléje, hanem figyelemfelhívó jótékonysági rendezvény.

Ez az elsőre szokatlannak tűnő kezdeményezés tizenegyedik éve kerül megrendezésre szerte a világ nagyvárosaiban, mégpedig egyszerre, ugyanazon a napon. A kitűzött cél kifejezetten fontos: a prosztatarák és a férfiak mentális egészsége érdekében motoroznak urak és hölgyek közösen és gyűjtenek online adományokat. Ez azért is hangsúlyos, mert nagyon kevés egészségmegőrző program szól célzottan a férfiaknak, miközben az erősebbik nem képviselőinek minden országban jópár évvel kevesebb a várható élettartama, mint a nőknek – Magyarországon átlagosan 7 évvel.

Hírdetés

Hazánk 2017-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, így idén már itthon is ötödik éves hagyományt fog folytatni a rendezvény. Az időpont világszerte 2023. május 21. vasárnap, 15 óra, a budapesti felvonulás kiindulópontja pedig a Hősök tere. Vegyük elő tehát a legelegánsabb öltönyt, nyakkendőt, mellényt és csatlakozzunk ehhez a nem mindennapi közös guruláshoz. Az esemény ingyenes, egy gyors regisztrációt követően már minden információ a rendelkezésünkre áll. Meghívhatjuk a barátokat, csoportot is lehet alakítani, de szólóban is csatlakozhatunk a többiekhez. Természetesen szerkesztőségünk is képviselteti magát, vasárnap találkozunk!

onroad.hu


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »