Akár több évet is kaphat a "segítőkész" Póczik

A jelenlegi sajtóhírek szerint nem beszélhetünk bűncselekményről az Audi-földeket illetően, de ha kiderül, hogy irányított átminősítés történt, akkor már más a helyzet – egyebek mellett erről beszélt Futó Barnabás ügyvéd az ATV-ben. A Borkai-botrányban érintett Póczik József pedig több év szabadságvesztést is kaphat, ha bebizonyosodik, hogy a hangfelvételen ő szerepel, és a zsarolást is megállapítják.

Iratokat és dokumentumokat foglalt le a Nemzeti Nyomozó Iroda az Audi Logisztikai Központjának építéséhez vásárolt telkek adás-vétele miatt. Az ügyben több feljelentést is összevont a hatóság. Közben a rendőrség nyomoz a Borkai Zsoltról készült felvételek miatt is, több embert gyanúsítanak zsarolással. Az egyesítésről az ügyvéd azt mondta az ATV Start című adásban: ennek lényege, hogy egy eljárásban nyomoznak és vizsgálódnak a különböző bűncselekményekkel kapcsolatban. Jelen helyzetben úgy néz ki, hogy két bűncselekmény van: zsarolás és egy állítólagos hűtlen kezelés. Futó Barnabás szerint személyes összefüggés lehet az ügyben, ezért kezelhetik egy eljárásban. Hűtlen kezelésről akkor beszélhetünk szerinte, ha egy cég vezetője nem megfelelő módon sáfárkodik a rábízott vagyonnal, megszegi a kötelességét, mint például, ha áron alul ad el földeket.

Hírdetés

Sajtóhírek szerint kiderülhet az is, hogy létezik-e egy 2012 előtti okirat, amit az önkormányzat nevében Borkai Zsolt, Rákosfalvy Zoltán, valamint az Audi egyik képviselője is aláírhatott. Információk szerint ebben az okiratban szögezte le az Audi, hogy a jövőben hol tervezi majd felépíteni a gyárat. Futó Barnabás szerint ebből még nem lehet hűtlen kezelésre következtetni, az viszont lehet, hogy valakik megtudták, merre terjeszkedne az Audi, amit majd utána drágábban tovább lehet adni. Ez önmagában még nem bűncselekmény – tette hozzá. Ha azonban emiatt történt egy átminősítés, vagyis a külterület ipari külterületté való átminősítése, akkor esetleg felmerülhet valamilyen felelősség.

Közben van egy állítólagos zsaroló, Póczik József, aki tagadja a vádakat, de közben egy hangfelvétel is előkerült. Az ügyvéd szerint ez fontos, és ha valaki tagadja, hogy ő szerepelne rajta, akkor a szakértők profin megállapítják a körülményeket. Ha bebizonyosodik, hogy ő van rajta, abban az esetben a zsarolásért három évig terjedő szabadságvesztés jár, a minősített esetben emelkedhetnek a tételek.

(atv nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »