Akár egy akciófilmben – Elszabadult egy mozdony

Akár egy akciófilmben – Elszabadult egy mozdony

Iglóban tegnap este mozdonyvezető nélkül elindult egy mozdony, és csak 17 kilométer megtétele után Márkusfalván sikerült azt megállítani.  Az esemény miatt 19.23-tól 20.30-ig szünetelt a vasúti forgalom az Igló – Márkusfalva (Markušovce) – Szepesolaszi (Spišské Vlachy) vonalon.

A Szlovák Vasúttársaság honlapja szerint az esemény miatt több vonat is késett. A vasúttársaság tájékoztatása szerint az elszabadult mozdony az LRL – Lokorail teherfuvarozó társaságé volt. „A mozdonyt leállították, és valószínűleg nem biztosították” – tájékoztatott a vasúttársaság.

Hírdetés

A mozdony megállításához Márkusfalván az első vágány után ütközőket helyeztek el, de azok nem állították meg a mozdonyt.

Markusfalva után további ütközőket helyeztek el Szepesfalva irányába, ahol végül a mozdonyt sikerült megállítani. „A mozdony 60 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, és 17 kilométeres szakaszt tett meg. Szerencsére ütközés nem történt, mivel a vasúttársaság dolgozói azonnal reagáltak az esetre” – tette hozzá a Szlovák Vasúttársaság szóvivője.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »