Akácos út, A vén cigány…

Akácos út, A vén cigány…

Rimaszombatban egy csaknem kétórás ünnepi gálaműsor keretében hirdette ki Az év magyarnótáját a Dankó Rádió.

A 2012 decemberében indult Dankó Rádió zenei kínálatát főként klasszikus magyar nóták, cigányzenék és operettek jelentik, de a repertoárt népdalok, illetve a világzene is színesíti, a rádió stúdiójából pedig időnként élő zenés műsorokkal is várják a hallgatókat. 

Magyarország és talán a Kárpát-medence legnépszerűbb nóta rádiója ezúttal arra vállalkozott, hogy hallgatói segítségével találja meg Az év magyarnótáját. A közönségszavazás végeredményét és az öt legjobb helyezést elért nóta rangsorát a rimaszombati kultúrház színháztermében múlt héten tartott Dankó Klub-koncerten jelentették be, amelyet élőben sugároztak a közmédia rádiócsatornáján is. 

Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója elmondta, hogy a kétfordulós szavazás során eddig még soha nem tapasztalt módon nyilvánított véleményt a „Dankó család”. Elképesztő volt a hallgatók és nézők aktivitása: 1,7 millió fölött van azoknak a száma, akik megtekintették a Dankó Rádió Facebook-oldalára feltett szavazásra buzdító tartalmakat, amelyekkel segítséget kívántak adni a legszebb magyar nóta kiválasztásának nem könnyű feladatához. 

Végül igen csekély szavazatkülönbség döntött az elsőségről, az első öt helyezésről. A közönség szavazatai alapján Az év magyarnótája címet az Akácos út című nóta érdemelte ki. A legjobb nóták közé bekerült még A vén cigány, a Halljátok, cigányok, a Hogyha ír majd édesanyám és a Nagy a feje, búsuljon a ló című nóta is. 

Hírdetés

A szavazók között értékes nyereményeket sorsoltak ki a rimaszombati Magyarnóta Kedvelők Klubja Polgári Társulás elnökének, Kukolíkné Szendrei Rózsikának a közreműködésével. A nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén, illetve a Duna Televízió szilveszteri műsorának felvételén, a fődíj pedig egy 250 ezer forint értékű szállodautalvány.

Fontos kiemelnem, hogy az igazi „győztes” maga a magyar nóta népszerű, lelkünk rezdüléseit nemzedékek során át napjainkig visszatükröző, szeretett műfaja

– hangsúlyozta Eredics Gábor.

A gálaműsorban Tordai Zoltán és zenekara kíséretében fellépett Szász Kati és Egri József, Nádas György, valamint a műsor háziasszonya, Budai Beatrix. 

A nóták közül természetesen nem maradhatott ki a Legszebb város Batyi sem, és felcsendült még számos örökzöld dallam, amit a műsor végén állva tapsolt meg a lelkes közönség.

Megjelent a Magyar7 2023/48.számában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »