Ajándékozás a jótékonyság jegyében

Ajándékozás a jótékonyság jegyében

Időseknek, gyerekeknek, családoknak, de még állat menhelyeknek is gyűjtöttek karácsonyi ajándékot a gömöri és nógrádi ifjúsági csoportok. Így próbálták szebbé tenni az ünnepet azoknak, akiknek nem igen jutna pénzük erre. A példát a Viakom Polgári Társulás adta, akik minden évben szerveznek karácsonyi segélyakciót a nehézsorsú családoknak.

„Tiszta új holmik! Ezek tökéletesen jók lesznek Attilára meg Lacikára!” Egy gyors ellenőrzés után már indult is a kis csapat az adományokkal a Jónás családhoz. Karácsony előtt minden évben visznek ajándékot olyan nehéz sorsú családoknak, akiknek nem lenne mit tenni a fa alá.  A Viakom polgári társulásnál már hagyomány az adománygyűjtés.

Zupko Mária, a Viakom Polgári Társulás alapítója elmondta, olyanoknak segítenek, akik szinte egyik napról a másikra kerültek rossz anyagi helyzetbe.

„Meg kell segíteni őket azzal, hogy amit saját erőből elértek, azt ne veszítsék el, mert a tanácstalanság, az elesettség, borzasztóan rossz tanácsadó, és félő, nehogy lefele menjenek a lejtőn. A megajándékozott gyerekek az idén nem kaptak volna semmit, mert a szülőknek már arra nem futotta. Az is öröm, hogy egy vacsorát össze tudott állítani” – nyilatkozta Zupko Mária.

Hírdetés

A család főleg téli ruhát, cipőt kapott most, de társasjáték is került a fa alá, ahogy nem maradt el a szaloncukor sem. Jónás Alexandra és Attila elmondták, hogy nagyon örültek az ajándékoknak. Főleg a ruházati cikkeknek és használati tárgyaknak. Botos Pál jól ismeri Jónásékat, 15 éve mentora a hat tagú családnak. A négy gyermeket nevelő szülők tavaly kerültek nehéz helyzetbe.

„A családfő világéletében nagyon jó munkás volt, amíg sajnos tavaly meg nem kapta az első agyvérzést, illetve azóta kapott még egy agyvérzést. Ennek ellenére példaértékű, ahogy a gyerekeket nevelik, és ahogy élnek” – mondta Botos Pál.

A Iuvenis Neogradiensis tagjai többek között az egyházasbásti öregotthon lakóit lepték meg, ahová tisztálkodási szereket, édességet, képeslapokat vittek a fiatalok. Az ajándékokat is a polgári társulás tagjai gyűjtötték, akik második éve már, hogy megszervezik a karácsonyi jótékonysági gyűjtést. Időseknek, gyermekotthonban élőknek, de még állatmenhelyeknek is segítenek. Felhívásukat a közösségi médiában posztolják.

Aki segíteni akar annak elég megtölteni egy cipősdobozt vagy egy ajándéktáskát és leadni a gyűjtőponton. A csoport tagjai pedig elviszik a rászorulóknak. Idén mintegy 50 gyűjtőponton lehetett leadni az ajándékokat és több mint 200 diák kapcsolódott be az akcióba. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »