Ajándékba kapott tőlünk Macedónia 100 kilométer NATO-drótot, védőkesztyűket és oszlopverőgépet – vajon mit építhetnek?

Kerítés építéséhez szükséges anyagot és egyéb eszközöket ad Magyarország Macedóniának – derül ki a szombati Magyar Közlönyben megjelent egyik kormányhatározatból.

Az Európában és a Nyugat-Balkán országaiban kialakult tömeges bevándorlás okozta helyzetre tekintettel megszületett kormánydöntés értelmében Magyarország ingyenes tulajdonba ad a Macedón Köztársaság kormányának 25 kilométer 450-600 mm-es körsugarú és 75 kilométer 900-1000 mm-es körsugarú pengésdrótot, védőkesztyűket, egy oszlopverőgépet, 10 ujjnyomolvasót, valamint ugyanennyi számítógépet és digitális fényképezőgépet.

A kabinet a belügyminiszter feladatává tette, hogy a segítségnyújtás keretében biztosítson a rendőrség, a büntetés-végrehajtási szervezet, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal személyi állományából az illegális migrációval összefüggő szakkérdésekben történő közreműködéshez szakértőket.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken sajtótájékoztatón azt közölte: a macedón miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen arról biztosította Nikola Gruevszkit, hogy Magyarország minden segítséget megad a határvédelemhez, legyen szó technikai, pénzügyi segítségről vagy humán erőforrásról.

Hírdetés

Csütörtökön szemtanúkra hivatkozva media.mk című macedón hírportál azt írta, a macedón-görög határon, Gyevgyelija közelében megkezdődött egy kerítés építése, a macedón hadsereg szóvivője viszont azt mondta, nem kerítést építenek, csak előkészítik a terepet, ha esetleg ilyen döntés születne Szkopjéban.

(MTI)

Vásárolt már filléres tételeket milliókért? Igen, hiszen közpénzből épült a kerítés

"A kerítésépítésnél is mutyizott a Fidesz" – a Jobbik feljelentést tesz


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »