Ágyútűz fog zúdulni ránk

Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a PestiSrácok.hu-nak. Rogán Antal a csütörtökön megjelent interjúban kiemelte, ki fognak tartani a magyarok döntése mellett, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engednek, és nagyon remélik, hogy az európai parlamenti választás után új brüsszeli vezetés és józan brüsszeli politika következik.

A tárcavezető kifejtette a portálnak adott interjúban, a nemzetközi támadások nem is kifejezetten Magyarországnak szólnak, hanem annak az óriási európai vitának a részei, amelynek a tétje nem kevesebb, minthogy megmarad-e Európa európainak vagy véglegesen vegyes népességű és vegyes kultúrájú bevándorlókontinens lesz belőle. Erről szól majd az egész jövő májusi európai parlamenti választás is – mondta, majd megjegyezte, az európai polgárok azt akarják, hogy a brüsszeli bizottság maga is az erősen védett európai határok pártjára álljon a bevándorlók importja helyett.  Hangsúlyozta, eddig erről az emberek feje fölött döntöttek, de most végre az európai polgárok maguk szavazhatnak a kontinens sorsáról.

Úgy fogalmazott, ilyen óriási tét mellett nyilvánvaló, hogy a„ Soroshoz hasonló milliárdosok és a migrációt kiszolgáló politikusok szemében óriási gerenda Orbán Viktor”. „Minél előbb diszkreditálni akarnak minket és a többi bevándorlásellenes kormányt” – tette hozzá.

Úgy fogalmazott, ilyen óriási tét mellett nyilvánvaló, hogy a„ Soroshoz hasonló milliárdosok és a migrációt kiszolgáló politikusok szemében óriási gerenda Orbán Viktor”. „Minél előbb diszkreditálni akarnak minket és a többi bevándorlásellenes kormányt” – tette hozzá.

Témaversenyt is nyertek a kormánypártok

A kampányról szólva aláhúzta, Közép-Európában a migráció költségei megroppantanák az éppen fellendülő gazdaságokat, ami igenis életbevágó téma, nem véletlen, hogy ezt helyezték a kampány középpontjába. “Persze megértem, hogy egyeseknek kellemetlen erről beszélni, hiszen ők maguk is hűséges katonái a Soros-birodalomnak” – jelentette ki, majd közölte: megértettük mi a fontos a választók számára, így nem csak a választási versenyt, de a témaversenyt is megnyerték. A tárcavezető kitért arra is, a mostani kampányban is beszéltek az eredményekről, ugyanakkor emlékeztetett, a 2002-es kampány végig a kormány eredményeiről szólt és utólag kiderült, hogy az emberek egyetlen szempontot vettek csak figyelembe: ha jól megy a gazdaság, ki tud majd jobban osztani, a következményekkel a többség nem foglalkozott.

Hírdetés

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (középen) a párt választási eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án. Mögötte többek mellett Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Rogán Antal a mostani győzelmet csapatmunkának nevezte, amiben mindenkinek része volt. Köszönetet mondott annak a közel százezer szimpatizánsnak, aki valamilyen formában segítették a kampányt, valamint a jelöltjeiknek és Orbán Viktor miniszterelnöknek. “Ilyen erőteljes, személyes miniszterelnök-jelölti kampánya még nem volt a Fidesznek” – jelentette ki, hozzátéve, a kampányt alapvetően a kormányfő irányította.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a hétvégi tüntetésről szólva rendkívül mulatságosnak nevezte, amikor egyesek utcán skandálják, hogy nincs szólásszabadság és demokrácia, hiszen épp ők maguk bizonyítják be az ellenkezőjét. „Ha jól emlékszem, amikor 2006-ban kimentünk tüntetni, minket jól elvertek és senki nem tiltakozott értünk Európában, senki nem aggódott a magyar demokráciáért” – mondta.

Külföldről hergelik az ellenzéket

Rogán Antal szerint teljesen normális dolog, hogy akik mást szerettek volna, akik mást gondolnak, kimennek az utcára és hangot adnak a véleményüknek. „Amivel gondom van az az, hogy a tüntetőket külföldről, nyilvánvaló hátsó szándékkal hergelik” – fogalmazott, és hozzátette, „na ez már ellentétes a demokráciával és teljességgel elfogadhatatlan”. Kitért arra is, politikai bohózatnak, hogy egyes pártok, akikre katasztrofális vereséget mértek a választók, most azzal védekeznek, hogy választási csalás történt.

Szerinte megfigyelhető egy nemzetközi tendencia: ahol nem a kiszemelt pártok győznek egy választáson, ott diktatúrát, csalást kiáltanak és megpróbálnak bizonytalanságot gerjeszteni. “Ezt egy hálózat csinálja, amit mi Soros-hálózatnak nevezünk és amely tüntetéseket, akciókat finanszíroz és bonyolít, folyamatos nyomás alatt tartva a nem az ő érdekük szerint működő kormányokat, amelyeket megpróbál alkura, távozásra kényszeríteni” – fejtette ki.

Rogán Antal beszélt arról is, hogy nem Simicska Lajos tette tönkre a Jobbikot vagy a Magyar Nemzetet, hanem azok „a jobbikos vezetők és újságírók, akik a saját akaratukból és jószántukból összeálltak vele és elfogadták a pénzét, támogatását és cserébe véghez vitték az utasításait”.  Kiemelte, amikor a Népszabadság szűnt meg, akkor a tulajdonost és a magyar kormányt hibáztatták, most, amikor a Magyar Nemzetet zárták be, a tulajdonosról senki sem beszél.

A miniszter szerint a kampányban kiderült, hogy a liberálisoknak, az antiszemitizmus elleni küzdelem csak taktikai kérdés, sőt az még a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) is másodlagos. Példaként említette, hogy 2012-ben személyesen is tiltakozott Gyöngyösi Márton zsidó polgártársaink listázását célzó mondatai ellen, és azóta sem állt szóba a jobbikos politikussal, ellenben „akik 2012-ben a leghangosabban fújtak a Jobbikra Gyöngyösi miatt, most ugyanolyan hangosan biztatták az embereket, hogy egyes választókörzetekben szavazzanak a Jobbikra”. Hangsúlyozta, „természetesen zsidó honfitársaink mindig számíthatnak a kormány védelmére, mert mi az antiszemitizmust elvi alapon utasítjuk el és nem közösködünk antiszemita nézeteket valló pártokkal és politikusokkal”.

Rogán Antal megerősítette, a miniszterelnök egy új kormányt szeretne, részben új szereplőkkel és új struktúrával, a kormánystruktúra és a kormánynévsor pedig három-négy hét múlva válhat ismertté.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »