Adventi Iparművészeti vásár nyílt a Várkert Bazárban

Adventi Iparművészeti vásár nyílt a Várkert Bazárban

Mintegy 100 kiállító részvételével adventi Iparművészeti vásár nyílt szombaton a Várkert Bazár aulájában. Az esemény december 17-ig az adventi hétvégéken várja az érdeklődőket. Minden hétvégén más-más kiállítókkal, illetve alkotókkal találkozhatnak a látogatók, ezért érdemes többször is felkeresni a vásárt.

„Az ember azt adja, amit tud (…) mindig adni kell” – idézte Márai Sándor szavait Herczegh Anita, Áder János volt köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke a rendezvény fővédnöke a vásár szombati megnyitóján.

Mint mondta, ilyenkor, decemberben ajándékok után kutatunk: a lényeg, hogy eltaláljuk az ízlést, a vágyat és a stílust.

Hírdetés

Herczegh Anita szerint a Várkert Bazárban nyíló Iparművészeti vásár változatos „kincseket” ajánl azoknak, akik valami különlegeset, egyedit keresnek.

Az itt fellelhető tárgyak nagy gonddal és komoly szakmai odadással készülnek, a magyar alkotók ízlését és keze munkáját dicsérik. A meglepetés tudatos, gondos kiválasztása méltóságot ad az ajándékozásnak. Aki adventben gondolkodva szeret, annak sosem mindegy, hogy milyen üzenete van annak, amit vásárol – hangoztatta.

A hagyományos Iparművészeti vásáron a legkiválóbb magyar iparművészek alkotásaiból válogathatnak az érdeklődők

– mondta Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese, kiemelve, a vásár ideje alatt workshopok is lesznek, amelyeken különféle ajándéktárgyakat készíthetnek a látogatók, és személyesen is lehet találkozni az iparművészekkel.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »