Adják a lovat Karógeri alá

Adják a lovat Karógeri alá

Budapestnek alkalmas, komoly főpolgármester kell, nem pedig egy hazudozós, semmirekellő balfék.

 

Nem tett jó szolgálatot az eszdéeszes Horn Gábor vezette Republikon Intézet Karácsony Gergelynek legújabb közvélemény-kutatásával, amely szerint a kerékpárkarózöld fővárosvezér nyerne, ha most tartanák a választást. Ijedten érzékelték a jelek szerint a balos cégnél, hogy a dollár-főpolgármester fölényeskedő makogáson kívül nem tud magyarázatot adni arra, honnan kapta a 99 Mozgalom nevű fantomszervezete a több mint félmilliárd forintnak megfelelő eurót és angol fontot.

Csakhogy az általa a biciklisávok rögzítése céljából az úttestre kirakatott karók miatt a Karógeri névre rászolgáló neo-SZDSZ-es báb-városvezető annyira el van telve magától, hogy kimondottan kontraproduktív lovat adni alá. A piszkos utcákat, tereket zöldnek képzelő, többszörösen bukott miniszterelnök-jelölt mostanában már kezd úgy viselkedni, mint aki meg van győződve róla, hogy nincs az a botrányos korrup­ciós ügy, ami eltántorítaná az általa a gyengeelméjűségig naivnak, hiszékenynek hitt budapestieket attól, hogy őt válasszák meg ismét a főváros élére. Miből gondolja ő és a mögötte álló, a baloldalt dollármilliókkal tömő amerikai támogatók, hogy a budapesti polgárok imádnak térdig koszban járni, közlekedési dugók közepében órákig csücsülni?

Honnan veszik a tanácsadói, hogy az emberek rá sem rántanak, sőt örülnek neki, hogy a főpolgármesterük az autómentes napon akkora vállalati autóval furikázik, mint egy torpedóromboló, és utána még hazudozik is arról, hogy más helyszínre megy, azért pattintja le dölyfösen az őt kérdezni merészelő riportert? Eszerint vakon bízik abban, hogy ha Joe Biden-i mélységű hülyeségeket mond és tesz, és a fővárosi közlekedés eltörlését és a szeméttárolók leszerelését emelné programjának fő pontjaivá, a budapestiek többsége akkor is rá adná a voksait.

A volt SZDSZ-korifeus által irányított intézet erre a feneketlen nagyképűségre tett rá egy szívlapáttal, amikor egyfajta tudományos hasraütéses módszerrel kihozták, hogy Karácsony lenne a befutó egy most rendezendő főpolgármester-választáson 42 százalékkal. Ez első ránézésre akár lenyűgöző eredmény is lehetne, csakhogy több sebből vérzik. A Republikon szerint ugyanis mögötte 36 százalékkal következik Szentkirályi Alexandra jelenlegi kormányszóvivő. Hurrá! Ez a hatalmas siker. Karógeri, írd és mondd, hat százalékot verne rá arra a volt főpolgármester-helyettesre, akiről csupán a baloldalon feltételezik önkényesen, hogy talán, esetleg indíthatja a Fidesz–KDNP a főpolgármesterségért.

 

Hírdetés

Belegondoltak Hornék, milyen, Karácsonyra nézve súlyosan esélyromboló kutatást tettek közzé? Nem kevesebbet állítanak, mint hogy egy bármennyire is ismert, de szigorúan csak a Republikon által elképzelt jelöltre a megkérdezetteknek 36 százaléka voksolna az önkormányzati választás előtt háromnegyed évvel. Vagyis a budapesti választók több mint egyharmada egy nem is benevezett személyre adná a voksát látatlanban. Mi lesz, ha lesz már a kormánypártoknak konkrét főpolgármester-jelöltje, aki elkezd majd kampányolni? Nem lennénk túl nyugodtak attól az állítólagos hat százalékocska előnytől a dollár-főpolgármester helyében. Főként úgy, hogy a baloldali cég mérése szerint 17 százalék a bizonytalanok aránya, a Mi Hazánk jelöltjére pedig ötszázaléknyian voksolnának, ám ha nem látnak sok reményt a győzelmére, bármikor meggondolhatják magukat, inkább egy esélyesebbet preferálva, s az nem túl valószínű, hogy a jelenlegi baloldali városvezető volna.

Egyszóval a Ha nincs ellenfelem, bármikor győzhetek! típusú kampánystratégia nem biztos, hogy gyümölcsöző, még ha önbecsapásra meg is teszi. Természetesen leginkább a sajtójukban bíznak. A liberálbalos médiumok ugyanis imádják a főváros jelenlegi vezetését és a dollárfőpolgármester botrányairól nem csupán nem írnak, nem beszélnek, hanem egyenesen úgy tesznek, mintha a világon sem lennének. Így a hűséges baloldali szavazókhoz Karógeri legújabb napvilágra került stiklijeiről, például a több mint félmilliárd forintocskányi valutával kapcsolatos OTP-feljelentésről vagy a NAV-nyomozásról egy hang, betű sem jut el, ha csupán a balos médiumokból tájékozódnak.

És itt van a másik bökkenő, amivel Karácsonyék nem számolnak: igaz, sokan vannak, akik akkor is a baloldalra szavaznak, ha egy függönykarnist vagy hokedlit indítanának, ám fogyatkozóban az ilyen eszmeileg elkötelezett, csőlátású liberálkommunista. Mégis úgy kezelik a baloldali szavazókat, mintha valamennyien az esetben is Karácsonyra voksolnának, ha nemcsak a reggeli facebookos bejelentkezésekor lenne pizsamában, hanem a közgyűlésbe is úgy menne be. Ez pedig olyan megalázó lebecsülése a baloldali érzelmű fővárosiaknak, ami törvényszerűen vissza fog ütni. Legkésőbb a júniusi önkormányzati választás napján.

Nem sok jót ígér Karógeriéknek, hogy Kocsis Máté fideszes frakcióvezető kijelentette:

olyan főpolgármester-jelöltjük lesz, aki rendet fog tenni Budapesten, felszámolja a kaotikus állapotokat és nem nézi hülyének a fővárosi választópolgárokat a mikroadomány-gyűjtő ládikák meséjével. Vagyis olyan politikust indítanak, aki alkalmas, komoly ember, nem pedig egy hazudozós, semmirekellő balfék.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Mirkó István)

Megyeri Dávid – www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »