Adatbázis segíti az Apor Vilmos Imaszövetséget

Adatbázis segíti az Apor Vilmos Imaszövetséget

2017-ben indította útjára Veres András megyéspüspök az Apor Vilmos Imaszövetséget új papi és szerzetesi hivatásokért a Győri Egyházmegyében. A most létrehozott adatbázis a plébánosok munkáját, valamint a kapcsolatrendszer élővé tételét hivatott szolgálni – tették közzé a Győri Egyházmegye honlapján március 10-én.

Az imaszövetség tagjai kötelezettséget vállalnak arra, hogy mindennap elimádkoznak egy hivatásokért szóló felajánló imát, valamint tetszőleges titokkal egy tized rózsafüzért.

Az imaszövetség nyilvántartási adatbázisa jelenleg 2 744 tagot számlál kétszázhatvan plébániáról és hetvenöt lelkipásztort. A létrehozott adatbázis zárt rendszer, amely megfelel az adatkezelési irányelveknek, struktúrája révén gördülékenyebbé teszi a kapcsolattartást. Kálmán Imre püspöki irodaigazgató március 9-én tartott átfogó ismertetést az adatbázis használatáról az imaszövetséghez tartozó papoknak, valamint a plébániákon kisegítő híveknek. Elmondta, hogy terveik szerint havonta szeretnének telefonos üzenetet küldeni az imaszövetség tagjainak. Veres András megyéspüspök pedig évi rendszerességgel szentmisét fog bemutatni az élő és elhunyt tagokért.

Az online megbeszélés végén a főpásztor kérte a résztvevők segítségét az adatbázis használatában, hogy újra élővé tudják tenni a már meglévő kapcsolatrendszert, imádkozzanak régi és új tagokért, valamint a rendszer által ily módon továbbadhassák az imaszövetség hagyományát.

Hírdetés

Csatlakozni a plébániákon keresztül lehet. Az imaszövetség koordinátora Radó Tamás pasztorális helynök, az adatbázis adminisztrációs felelőse Benes Ferenc.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Ács Tamás

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »