A zsidók továbbra sem térnek napirendre a leányfalusi “SS-ügy” felett

A zsidók továbbra sem térnek napirendre a leányfalusi “SS-ügy” felett

A zsidó nacionalista Tett és Védelem Alapítvány (TEV) továbbra is meghökkenve áll az előtt, hogy a szentendrei rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást az SS-zászlóval ünneplő villanyszerelők dolgában, olvasható egy az üggyel kapcsolatos újabb közleményükben.

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy leányfalui hétvégi ház homlokzatára egy SS-jelvénnyel ellátott zászlót tűztek ki, a zsidó járókelőt pedig, aki ezt szóvá tette, a házigazdák elküldték vonatozni.

Az időközben nyilvánosságra hozott rendőrségi szakvélemény, amely úgy fogalmaz, hogy a szóban forgó jelvény „statisztikailag nem felel meg teljes mértékben az SS-jelképnek, inkább 44-es számot ábrázoló villámjeleknek”, mely a lefoglalással érintett személy elmondását támasztja alá, a zsidók szerint „egyenesen felháborító és nevetséges”. A hatóság viszont a jelképet kifüggesztő férfi vallomásának adott nagyobb hitelt, mely szerint az összejövetelt egy villanyszerelő kolléga 44. születésnapjára szervezték, a zászlóval pedig a személy életkorát jelezték.

A zsidó szervezet közleményében azt a kérdést teszi fel, hogy „elképzelhető, hogy a rendőrség helyi szervezetének képviselője azzal a minimális tudással sem rendelkezik, hogy meg tudja megkülönböztetni a Schutzstaffel jelvényében szereplő SS betűket két stilizált négyes számtól?”, majd hozzáteszik, hogy szívesebben feltételezik a szakszerűtlenséget és járatlanságot, mint azt, hogy a kényelmetlen eljárástól való ódzkodás miatt tekintettek el a további vegzálástól.

Hírdetés

A rendőrségi indoklásban az is szerepelt, hogy összejövetelen jelen lévők nyugodtak voltak és „nem adtak arra utaló jelet, hogy egy szélsőséges oldal tagjai lennének”, a zsidók véleménye szerint azon túl, hogy „mérhetetlenül cinikus, egyben példátlanul szakszerűtlen is”.

A magát „holokauszttúlének” mondó, ebből feltételezhetően legalább 80 éves tanú vallomása így hangzott:

“Elmondom, hogy feleségemmel és a feleségem unokatestvérével sétáltam Leányfalun a Rév kikötőnél, a kompnál Visegrád irányába. Ahogy sétáltunk, azt vettem észre, hogy (…) az első házon balkézre egy fekete alapon “SS” jelzést ábrázoló fekete zászló van kifeszítve az egyik ház homlokfalára (…) úgy, hogy az az utcáról jól látható volt. (…) Ez mélyen felzaklatott minket, mivel én is és a feleségem is zsidó származásúak vagyunk. Én 1944-45-ben koncentrációs táborban voltam a szüleimmel, ezért ennek a jelképnek a használata különösen sértő számomra. (…) a ház előtt megállva fotókat készítettem az “SS” jelről, amikor is odajött egy hölgy hozzám, hogy miért fényképezek. Ekkor mondtam, hogy ami ki van függesztve náluk, az egy tiltott “SS” jelvény. A hölgy erre azt mondta, hogy a férje 44-ik születésnapját ünneplik és ez azt jelenti. Ezt követően kijött egy férfi, akivel szintén közöltem, hogy zsidó származású vagyok és mélyen sért az általuk kihelyezett “SS” jelzés. Erre a férfi közölte velem: “Igen, mi nácik vagyunk és neked is indul a vonatod.” Én erre nem mondtam neki semmit, hanem hazamentem. Kérdésre elmondom, hogy nem kértem meg őket, hogy vegyék le ezt a jelet a házról, nem láttam értelmét.”

A lezáró határozat hasonlóan a rendőrség illetékese azt írta:

„Hatóságom megvizsgálta a lefoglalt zászlót, ami stilisztikailag nem felel meg teljes mértékben az SS-jelképnek, inkább „44”-es számot ábrázoló villámjeleknek, mely a lefoglalással érintet személy elmondását támasztja alá.”


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »