A Washington vezette IÁ-ellenes koalíció légi csapást mért Bassár el-Ászád katonáira – Izrael nyomdokain haladva

Azt már megszoktuk, hogy a Bassár el-Ászád kormánycsapataira Izrael rendszeresen légi csapást mér, s ezzel megsegíti az Iszlám Állam, de leginkább a Golán-fennsíkon is tevékenykedő Dzsabhát en-Nuszrá dzsihádista terrorszervezetet. Tegnap este azonban első alkalommal fordult elő, hogy az Amerikai Egyesült Államok hadserege vezette, úgynevezett antiterrorista koalíció légi ereje is lesújtott a törvényes szíriai kormány katonáira Dir ez-Zór kormányzóságban – jelenti az El-Mászdár szíriai hírportál.

A Washington vezette, úgynevezett antiterrorista, vagy Iszlám Állam-ellenes légierő harci repülői tegnap este támadást intéztek az iszlamista terroristákkal élethalál harcot vívó szíriai kormánycsapatok katonai bázisa ellen a Dir ez-Zór kormányzóságban levő ‘Ajjás falu határában. A hivatalos szíriai jelentés szerint a légitámadás következtében Bassár el-Ászád elnök egy katonája elesett, de más forrásokból származó hírek legalább négy kormánykatona haláláról, tizenhárom sebesültről, illetve két tank megsemmisítéséről számolnak be.

Az Iszlám Állam terroristái kihasználva a Washington vezette koalíció légicsapását, rögtön támadást intéztek az ‘Ajjás falu határában levő kormányzati katonai bázis, illetve maga a település ellen, ám ma reggelre El-Ászád harcosai visszaszorították őket. A Szíriai Arab Hadsereg a 2011-ben elkezdődött, sokszereplős felőrlő háború kezdete óta kézben tartja az ‘Ajjás falu határában levő katonai támaszpontot, s most Bassár el-Ászád kormánya arra kíváncsi: a tegnap esti támadás szándékos volt, vagy csak a világ más hadszíntereiről is ismert szokásos amerikai baklövés?

Hírdetés

- A Nyugat miért akarja megszállni Szíriát? - Azért, hogy elrabolja az olajunkat, bábkormányt iktasson be és betelepítse a Rothschild-bankházat

Közben a törvényes szíriai kormány egyik hivatalos hírportáljára kikerült egy karikatúra, amelyen Bassár el-Ászád neje afelől érdeklődik a férjétől, hogy vajon miért szeretné a Nyugat rátenni a kezét Szíriára. De a kérdést úgy is föl lehetne tenni, hogy vajon miért szabadította rá a legalább egy tucat nemzetközi terrorszervezetet a demokratikusan megválasztott damaszkuszi kormányra?

El-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »