A volt SZDSZ-es politikus szerint Orbán minimum egy félisten

A volt SZDSZ-es politikus szerint Orbán minimum egy félisten

A cseh-, a szlovák- és a román értékrend jó, ott úgy-ahogy működik a liberális demokrácia, de a magyar, na az bizony a legelvetemültebb fajta. A magyar társadalom a felelős azért, hogy az Orbán rendszer működik – fejtette ki világmegváltó gondolatait Pethő Iván, egykori SZDSZ vezér a 168órában.

Természetesen a – szocialistákkal oly szívesen kormányzó – háttérbe vonultnak tűnő politikus az IMF-et sem felejti el megemlíteni. Persze nem abban a megvilágításban, hogy a ballib kormányt támogatva miként szipolyozta ki Magyarországot, hanem azt taglalja, mennyire nem volt helyénvaló megtámadni, megszüntetni áldásos tevékenységét. Mindeközben szinte fogyatékkal élőnek állítja be a magyarokat, akik azt sem tudják, mi a migráns, mondván: „A migráns ugyanis egy elvont dolog, egy fantom. Soros fantom.

Nem is tudják, ki az és mit csinált, csak azt, hogy félni kell tőle. Ellenség.

” Persze ezzel kapcsolatban „mindössze” két dolgot hagy figyelmen kívül – az alapos gyanú szerint Cavinton elvonási tünetekben szenvedő – Pethő, két apróságot, amelyek közül az egyik, hogy az illegális(!) migrációt ítéli el a magyarok (csehek, szlovákok, lengyelek, olaszok, németek…) elsöprő többsége, a másik pedig az, hogy az illegális migránsok (katonák) hordájának talpai már egyszer gázoltak magyar földön. Testközelből ismeri a magyar a problémát. De ennek a bűnös nemzetnek még ez sem elég! Autokratikus rendszert tart fenn, ami a visszavonult – bár nem tudom, akkor meg miért nyilatkozik? – politikus szerint azt jelenti, hogy „Minden érdemi kérdésben egyetlen ember szava dönt.”

Ez az a pillanat, amikor világossá válik Pethő zavaros gondolatainak háttere. Ugyanis ez a kijelentése, amellyel záródik az interjú, azt sugallja, hogy ő Orbánt félistennek tekinti, de minimum emberfeletti képességekkel ruházza fel akkor, amikor azt állítja, valóban mindenben ő dönt.

Hírdetés

Aki gittegyletnél komolyabb szervezetet vezetett, akár egy rövid ideig is, az tudja, hogy az egyszemélyes döntéshozatal csak mítosz. A jó vezető tudja, mit nem tud. A jó vezető csapatot épít és működtet, és minden érdemi kérdésben a döntéshozatalt a legkiválóbb szakemberekre bízza. Hogy Pethő is értse, nem a Kuncze-, Magyar-, Bokros-, Draskovics-, Veres-, Oszkó-, Bajnai- vagy Lamperth-félékre kell gondolni, hanem Vargára (mindkettőre!), Szijjártóra, Novákra, Pintérre, Semjénre…, sőt Matolcsyra, Poltra… Ez történik ma Magyarországon!

Nem az, ami elvtársai által elvárt volna, hogy a nyugati balliberális média vagy Soros-féle lobbi addig visít, fenyegetőzik, amíg ismét a magyar érdekeket eláruló hazai ballibek, vagy annak gyermekei nem kerülnek kormányra. Ez az, amit a magyar nép megértett, saját bőrén megérzett, ez az, ami miatt az Orbán Viktor által vezetett kormányt demokratikus választásokon valóban aligha lehet leváltani, akármennyire is ezt szeretnék a Soros-barát szervezetek, vagy a Pethő-féle kiebrudalt politikusok.

És van egy rossz hírem: ha egy vezető mögött ott áll csapata mellett az emberek döntő többsége is, erőszakos eszközökkel csekély esély mutatkozik bármilyen hatalomátvételre.

Üdvözlet, KJ

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »