A Visegrádi Négyek Ausztráliával tárgyal Budapesten

A Visegrádi Négyek Ausztráliával tárgyal Budapesten

A Visegrádi Négyek magyar elnökségének keretében Budapesten tárgyalnak a V4-ekl és Ausztrália gazdasági illetve külgazdasági miniszterei. A fő témák gazdasági külkapcsolatok fejlesztése, a kereskedelem és az idegenforgalom.

A találkozó előtt Peter Žiga szlovák gazdasági miniszter és Szijjártó Péter magyar külügyi és külgazdasági miniszter külön egyeztetést is folytatott.

Szijjártó tegnap (csütörtökön) emlékeztetett arra, hogy a sokáig Európa vezető erejének tekintett német-francia együttműködés helyett egyre inkább a visegrádi államok és Németország gazdasági kapcsolatai határozzák meg a kontinens fejlődését.

Hírdetés

az európai gazdaság tengelye Közép-Európa felé tolódik. Németország kereskedelmi forgalma 55 százalékkal magasabb a V4-ekkel, mint Franciaországgal, kétszeresen haladja meg a német-brit és még ennél is nagyobb mértékben a német-olasz kereskedelmi forgalmat.

Körkép.sk, MTI

Nyitókép: MTI/Budapest, 2018. január 19. Tomás Hüner cseh ipari és kereskedelmi miniszter, Steven Ciobo ausztrál kereskedelmi és befektetésügyi miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Jadwiga Emilewicz lengyel vállalkozási és technológiaügyi miniszter és Peter Ziga szlovák gazdasági miniszter (b-j) a V4-országok és Ausztrália külgazdasági miniszteri találkozóján a Várkert Bazárban 2018. január 19-én. MTI Fotó: Illyés Tibor


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »